Thorning kræver græske nedskæringer

Helle Thorning-Schmidt tror på græsk gældsaftale. Men grækerne må levere de nødvendige reformer, siger hun

Over hele Europa taler man i øjeblikket om én ting: Grækenland.

Derfor stjal det sydeuropæiske land også en del af opmærksomheden under statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) første besøg hos den franske præsident, Nicolas Sarkozy, i Paris.

Mødet falder sammen med, at eurogruppens finansministre er samlet lidt længere nordpå i Bruxelles for at blive enige om at udløse en hjælpepakke på knap 1000 milliarder kroner til de gældsramte grækere.

- Det, eurolandene gør i øjeblikket, er en enorm håndsrækning til Grækenland.

- Og det er mit håb og også forventning, at grækerne nu tager imod den håndsrækning og lever op til de reformer, de skal gennemføre, siger Helle Thorning-Schmidt og kalder mødet med Sarkozy "rigtig godt".

Den seneste tid har blandt andet Tyskland presset hårdt på for at sikre, at Grækenland rent faktisk leverer de nedskæringer, som EU-landene kræver for at yde endnu en omgang finansiel førstehjælp.

Kravene har mødt modstand fra græsk side og skabt en heftig ytringer fra nogle græske politikere, som gav udtryk for, at kravene fratager landet sin værdighed.

Thorning kan dog godt sætte sig ind i eurolandenes tanker.

- Man kan jo egentlig godt forstå, at de 17 eurolande vil have grækerne til at levere resultater, hvis de skal give så stor en hjælpepakke, siger statsministeren.

Hun afviser, at den store virak omkring Grækenland er generende for det danske EU-formandskab.

- Det ville være lidt småligt at gøre det til et problem for det danske formandskab.

- Det er et kæmpe problem for grækerne og europæerne, særligt for dem som ikke har noget arbejde, siger Helle Thorning-Schmidt.

0 kommentarer
Vis kommentarer