Græske partiledere lover at holde løfter

Lederne af Grækenlands to store partier siger, at de på skrift har lovet Bruxelles at holde deres spareløfter

Grækenlands konservative partileder, Antonis Samaras, har ifølge partikontoret i Nyt Demokrati endelig på skrift lovet de øvrige eurolande, at søndagens spareplan står ved magt - også efter næste valg, som han ventes at vinde til april.

- Hvis Nyt Demokrati vinder næste valg i Grækenland, vil vi fortsat være forpligtet af programmets hensigter, mål og centrale politikker som beskrevet i MOU/MEFO, skriver Samaras.

Forkortelserne henviser konkret til Grækenlands oprindelige hjælpepakke fra 2010 og den nye til en værdi af 130 milliarder euro, som afventer endelig politisk godkendelse.

Godkendelse udsat
Det var meningen, at eurolandenes økonomi- og finansministre skulle være samlet til møde onsdag aften i Bruxelles for at godkende hjælpepakken.

Men mødet er erstattet med et telefonopkald, fordi Grækenland endnu ikke havde opfyldt de tre betingelser, eurogruppen stillede i sidste uge.
Læs:

Se også: Vestager: Græsk bankerot dårlig løsning

Også lederen af det græske socialistparti, tidligere premierminister George Papandreou, har ifølge nyhedsbureauet AFP torsdag sendt sin skriftlige garanti til Bruxelles.

Skal finde 325 mio. euro
Brevene - og især det fra Samaras - var en af to endnu uopfyldte betingelser. Den anden er, at Grækenland skal finde besparelser for yderligere 325 millioner euro.

Der er endnu ikke konkrete oplysninger om, hvordan det skal ske. Men finansminister Evangelos Venizelos sagde tidligere på dagen, at "de sidste udeståender vil være afklaret inden telefonmødet".

Venizelos sagde samtidig, at 'Grækenland står på en knivsæg', og at 'flere af de andre vil ikke længere vide af os'.

Eurogruppen ventes ikke at give endelig godkendelse på onsdagens telefonmøde, men formentlig først på deres næste ordinære møde på mandag, hvor der også gerne skulle være en aftale i stand med Grækenlands private kreditorer.

Grækenland læner sig faretruende op ad en statsbankerot, hvis ikke der kommer penge på kontoen i god tid inden 20. marts, hvor landet skal betale 14,5 milliarder af på sin gæld.

0 kommentarer
Vis kommentarer