Sarkozy til modstander: Din løgnhals

Kampen om præsidentposten lader til at blive en beskidt affære. Hollande er en notorisk løgner, siger Sarkozy

Frankrigs konservative præsident Nicolas Sarkozy indledte torsdag sit forsøg på at blive genvalgt med et voldsomt angreb på den socialistiske rival François Hollande, der ifølge Sarkozy er en uforbederlig løgnhals.

- Hollande lyver dagen lang, sagde Sarkozy til sine tilhængere i skisportsbyen Annecy dagen efter, at han officielt meddelte, at han stiller op til valget om 10 uger.

- Når du til engelske medier siger, at du går ind for markedsøkonomi, og derefter forklarer franskmændene, at finanssektoren er fjenden, så lyver du fra morgen til aften, sagde han.

I et interview med den engelske avis The Guardian mandag forsikrede Hollande, der er favorit til at vinde præsidentvalget, at Londons finansvirksomheder ikke skal være bekymret for hans planer om at regulere finanssektoren.

Da Hollande i januar indledte sin valgkamp, sagde han, at "fjenden" er "finansverdenen".

Hollande reagerede i en tv-udsendelse sent torsdag ved at beskylde Sarkozy for at lancere "angreb, som ikke giver mening, når de er fyldt med usandheder og er manipulerende".

Sarkozy hyldede på sit valgmøde sine egne præstationer som præsident og lovede, at han vil forsætte med at gennemføre reformer.

- Frankrig er ændret meget i de fem år, sagde han og nævnte blandt andet moderniseringen af uddannelsessystemet og nedsættelsen af pensionsalderen fra 62 til 60 år.

Den økonomiske krise i Frankrig og Europa forsøgte han at vende til sin fordel.

- Krisen er frygtelig og skal ikke undervurderes. Men den giver også muligheder for at lave reformer. Krisen gør det muligt og nødvendigt, sagde han foran flere tusinde tilhængere.

Første valgrunde finder sted den 22. april.

0 kommentarer
Vis kommentarer