TV: Romney fremstilles som skydegal ’Rombo’

Rick Santorum forsøger at afvæbne rivalen Mitt Romney med humoristisk valgvideo

Mitt Romney får plettet skjorten i Rick Santorums nye valgvideo. (Foto: AP)
Mitt Romney får plettet skjorten i Rick Santorums nye valgvideo. (Foto: AP)

Den republikanske præsidentkandidat Mitt Romney, 64, fremstilles som en skydegal ’Rombo’ i en ny valgreklame, som bliver vist på tv forud for primærvalget i Michigan den 28. februar.

Rick Santorums kampagne står bag videoen, der med en god portion humor portrætterer Romney som en skruppelløs mudderkaster, der har brugt over 100 millioner kroner på at sværte sine modstandere.

I videoen ses en slipseklædt forretningsmand, der har en slående lighed med Mitt Romney, skyde mudder til højre og venstre.

– Mitt Romneys negative angrebsmaskine er tilbage. For fuld kraft. Denne gang affyrer Romney mudder mod Rick Santorum, siger speakeren, mens 'Rombo' plaffer mudder mod en papfigur af Santorum.

– Men i sidste ende vil Mitt Romneys grimme angreb kun ramme ham selv, lyder det, inden mudderet splatter ud over Rombos pæne, hvide skjorte.

Piller rivalerne ned
Den pengestærke og velorganiserede Mitt Romney har foreløbig haft held med at pille sine modstandere ned, når de truer ham i kampløbet om at vinde det republikanske præsidentkandidatur.

Men nu står han over for Rick Santorum, der har knap så mange skeletter i skabet som for eksempel den tidligere kongresleder Newt Gingrich, der flere gange har været udsat for Romneys angreb.

Læs: Santorum kæmper mod homovielser

Santorum, en højrereligiøs ekssenator, er siden storsejren i Minnesota, Missouri og Colorado strøget til tops i meningsmålingerne. Han fører også i Michigan, der er Romneys fødestat og derfor skal vindes af den tidligere Massachusetts-guvernør.

Vinderen af det republikanske nomineringsopgør skal udfordre demokraten Barack Obama ved præsidentvalget i USA i november.