Eurogruppen udskyder græsk redningspakke

Eurogruppen-formand: Jeg har stadig ikke modtaget garantier fra Grækenland. Derfor ingen afgørelse onsdag

Den allerede voldsomt forsinkede milliardhjælpepakke til Grækenland er igen stødt på forhindringer.

Chefen for eurogruppen, Luxembourgs premierminister Jean-Claude Juncker, siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at Grækenland stadig ikke lever op til betingelserne.

Derfor dropper han et planlagt møde i Bruxelles onsdag aften mellem de 17 eurolandes økonomi- og finansministre.

- Der er også en del andre ubesvarede spørgsmål, siger Juncker ifølge nyhedsbureauet dpa.

Ministrene holder i stedet et telefonmøde, men det synes klart, at de ikke vil godkende næste redningspakke på 130 milliarder euro til Grækenland. Beslutningen synes derfor at være udskudt til næste eurogruppemøde på mandag.

Eurogruppen stillede torsdag i sidste uge tre betingelser for at blåstemple hjælpen, der gerne skal være på plads i god tid inden 20. marts, hvor Grækenland skal betale næste rate af på sin enorme udlandsgæld.

Første betingelse blev opfyldt i søndags, da det græske parlament stemte for en skrap spareplan.

Men Grækenland mangler stadig at opfylde anden betingelse, der er besparelser for yderligere 325 millioner euro. Samt tredje betingelse, der er en sikkerhed for, at besparelserne også vil blive gennemført efter et ventet regeringsskifte til april.

- Jeg har endnu ikke modtaget de krævede politiske garantier fra partilederne i den græske regeringskoalition, siger Juncker ifølge AFP.

En talsmand for EU's økonomikommissær Olli Rehn forklarer til Ritzau, at garantien 'helst skal foreligge i form af en skriftlig garanti underskrevet af premierministeren og tre partiledere'.

Lederen af det konservative regeringsparti Nyt Demokrati, Antonis Samaras, der forventes at blive ny premierminister efter valget i april, stemte ja til reformerne i søndags.

Men han gjorde det samtidig klart, at han sigter mod at genforhandle betingelserne efter valget.

0 kommentarer
Vis kommentarer