Romney vinder afstemning i Maine

Den tidligere guvernør i Massachusetts er tilbage efter tre nederlag til Rick Santorum tidligere på ugen

Mitt Romney har med 39 procent af stemmerne vundet Republikanernes vælgermøde-afstemningerne i staten Maine.

Dermed er den tidligere guvernør i Massachusetts igen tilbage som favorit i det republikanske kapløb om at finde en udfordrer til den siddende præsident Barack Obama ved valget til november.

- Jeg takker vælgerne i Maine for deres støtte. Jeg er så glad for at have opbakning fra så mange gode folk i denne fantastiske stat, siger Romney efter sejren.

Tirsdag tabte Mitt Romney overraskende til konkurrenten Rick Santorum i staterne Missouri, Minnesota og Colorado. Men denne gang måtte den tidligere senator Santorum nøjes med tredjepladsen og 18 procent af stemmerne.

Kongresmedlemmet fra Texas Ron Paul var tæt på at slå Romney i Maine. Han sneg sig op på 36 procent af stemmerne, og sidst endte Newt Gingrich med blot 6 procent.

Siden den 4. februar har der været vælgermødeafstemninger - de såkaldte caucusvalg - i Maine, som altså er afsluttet lørdag.

Maine regnes ifølge nyhedsbureauet AFP for at være en mindre vigtig stat, da der ikke er nogen delegerede på spil. Men sejren er alligevel vigtig for Romney efter tirsdagens tre nederlag til Santorum.

Flere af de republikanske kandidater har da også brugt tid og kampagnekroner i Maine i ugens løb.

Ron Paul har brugt flere dage på at føre valgkamp i staten, og Romney besøgte Maine både fredag og lørdag for at møde de amerikanske vælgere og samle støtte til sin valgkamp.

Men selvom Mitt Romney er tilbage som favorit i kapløbet om at blive Republikanernes præsidentkandidat, er der stadig lang vej endnu.

Den såkaldte supertirsdag 6. marts ventes at afgøre, hvem der bliver Republikanernes kandidat. På supertirsdagen er der valg i staterne Alaska, Georgia, Idaho, Massachusetts, North Carolina, Ohio, Oklahoma, Tennessee, Vermont, Virginia og Wyoming.

0 kommentarer
Vis kommentarer