DF: Thorning må forklare indisk minister

Manu Sareen er 'beæret over at repræsentere både Danmark og Indien'. DF kalder det 'helt uhørt'

Ligestillings- og kirkeminister Manu Sareen (R). Født i Punjab i 1967, bosat i Danmark siden 1971. (Arkivfoto: Jonathan Bjerg Møller)
Ligestillings- og kirkeminister Manu Sareen (R). Født i Punjab i 1967, bosat i Danmark siden 1971. (Arkivfoto: Jonathan Bjerg Møller)

Kan en dansk minister både repræsentere Danmark og Indien?

Det spørgsmål kræver Dansk Folkeparti svar på, efter at den indiskfødte ligestillings- og kirkeminister Manu Sareen (R) i et interview har udtalt, at han er 'beæret over at repræsentere både Danmark og Indien'.

Dansk Folkepartis udenrigpolitiske ordfører, Søren Espersen, vil nu bede statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) forklare, om hendes ministre samtidig kan repræsentere flere lande.

- Det er et problem, hvis Danmark har en minister, som repræsentere to lande. Som repræsenterer Indien, når han er i Danmark - og omvendt. En dansk minister har kun én loyalitet: Og det er overfor Danmark, siger Søren Espersen og fortsætter:

- Det er da fint, at en minister kommer med en bagage fra ungdommen. Men det her er helt uhørt. Og specielt i den nuværende situation:

En henvisning til det anstrengte forhold mellem netop Danmark og Indien, efter at inderne forgæves har krævet den danske våbensmugler Niels Holck udleveret.

Manu Sareens udtalelser faldt i et interview den 3. februar med avisen The Times of India, hvor ligestillings- og kirkeministeren forklarede, at han føler sig 'både som en inder og som en dansker'.

- Når jeg giver et interview, så repræsenterer jeg to lande: Indien og Danmark. Jeg er enorm stolt af min indiske arv, og når jeg er i Danmark, så er jeg en ambassadør for Indien. Jeg føler mig beæret over at repræsentere både Danmark og Indien, fortæller Manu Sareen.

Manu Sareen blev født i Indien i 1967, men kom hertil i 1971, da familien emigrerede til Danmark og bosatte sig på Islands Brygge i København, hvor hans forældre fik en butik.

Den tidligere socialpædagog, børne- og kogebogsforfatter samt integrationskonsulent blev valgt til Folketinget i 2011 - i tredje forsøg - efter at det ikke lykkedes ved folketingsvalgene i i 2005 og 2007.