Græsk regeringsparti siger nej til redning

Det mindste regeringsparti i Grækenlands koalitionsregering nægter at stemme for den seneste redningsplan.

Det mindste parti i Grækenlands koalitionsregering går nu åbent i clinch med Tyskland, de øvrige eurolande og de tre institutioner bag seneste redningspakke til Grækenland på 130 milliarder euro.

- Vi har ikke tænkt os at stemme. Vi er blevet ydmyget. Jeg vil ikke tolerere det. Jeg vil ikke tillade det, uanset hvor sulten jeg måtte være", siger højrepartiet Laos' leder, George Karatzaferis, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Eurolandenes økonomi- og finansministre sendte sent torsdag deres græske kollega, Evangelos Venizelos, tilbage til Athen med besked om, at Grækenland først får næste lånepakke, når parlamentet på søndag har stemt for en omfattende reformplan.

Karatzaferis parti har med sine 16 mandater ikke magt til at blokere for vedtagelsen af reformpakken. Men det er usikkert, om Laos' modstand i sig selv vil få EU, Valutafonden og Den Europæiske Centralbank til igen at nægte at betale Grækenland flere penge.

En anden af eurogruppens tre betingelser var, at man vil have "stærke politiske garantier fra partilederne" for, at reformpakken faktisk vil blive gennemført.

Det er planen, at der skal være valg i Grækenland til april. Eurogruppen har også betinget sig, at en accept af reformplanen skal gælde efter en ny regeringsdannelse.