S: Afskaffelse af bededag er interessant

Socialdemokraterne kalder en eventuel afskaffelse af Store Bededag som fridag 'meget, meget interessant'

Leif Lahn, arbejdsmarkedsordfører for Socialdemokraterne. (Arkivfoto: Folketinget)
Leif Lahn, arbejdsmarkedsordfører for Socialdemokraterne. (Arkivfoto: Folketinget)

Socialdemokraterne kalder det 'meget, meget interessant' at se på en afskaffelse af Store Bededag.

Det fastslår partiets arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen, efter at det er kommet frem, at idéen om at sløjfe bededagen spøger i kulisserne forud for trepartsforhandlingerne mellem lønmodtagere, arbejdsgivere og regeringen.

Ifølge beregninger fra Dansk Arbejdsgiverforening vil det nemlig give knap to milliarder kroner i kassen - og frem for alt øge arbejdsudbuddet med 10.000 personer - at flytte bededagen til en søndag, hvor folk i forvejen har fri.

Det svarer stort set til halvdelen af regeringens målsætning med trepartsforhandlingerne, der ifølge regeringsgrundlaget skal stampe fire milliarder kroner op af jorden.

Uenighed hos S
Men selvom beløbets størrelse altså fik Leif Lahn Jensen til at kalde tanken interessant, så får idéen en kold skulder af hans partifælle, kirkeordfører Karen Klint.

- Man bør ikke røre ved Store Bededag, for det er årets helt store konfirmationsdag, siger Karen Klint til jp.dk.

- Der er rigtig mange, som bliver konfirmeret på Store Bededag, så forsamlingshuse og restauratører vil virkelig lide, hvis man fjerner dagen som fridag, fortsætter hun.

De radikale er med
- Umiddelbart synes jeg, at det lyder af vildt mange penge, som der åbenbart skulle være at hente på sådan en enkelt dag. Det overrasker mig meget, siger Leif Lahn Jensen og fortsætter:

- Og det gør det selvfølgelig meget, meget interessant, for så har vi jo næsten fundet det halve.

- For os er der er ingen hellige køer. Men det er vigtigt for mig at understrege, at de her diskussioner suverænt er noget, som skal løses under trepartsforhandlingerne, lyder det fra Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører.

Også De Radikale mener, at 'man godt kan tilbagerulle' en fridag i foråret, mens SF er mere afventende:

- Hvis det ender med en afskaffelse, så bør det først træde i kraft om nogle år, når krisen har lagt sig, siger partiets arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen.

0 kommentarer
Vis kommentarer