Græske kriseforhandlinger udsat til onsdag

Overraskende udsættelse af vigtige forhandlinger om reformaftale i Athen ventes at skabe vrede i Bruxelles

De græske partier har endnu engang udsat forhandlinger om hårde besparelser.

- Premierminister Lukas Papademos planlagte møde med de partiledere i koalitionsregeringen, som skulle have været indledt klokken 21, er blevet udskudt til onsdag, rapporterer flere medier.

Der er sat en række tidsfrister til grækerne for at få en ny reformaftale, der er en forudsætning for en ny redningspakke på 130 milliarder euro.

Udsættelsen af forhandlingerne, der ventes at vække vrede i Bruxelles, skyldtes manglende papirarbejde, sagde en partileder i Athen.

På Athens gader protesterer mange mod besparelser, og en gruppe aktivister blev tilbageholdt af politiet, da de satte ild til et tysk flag med hagekors for at vise deres vrede over de skrappe sparekrav, der er en betingelse for en ny milliardredning til Grækenland.

Det kom også til flere voldelige sammenstød på Syntagma Pladsen i det centrale Athen, hvor tusindvis af mennesker er samlet for at vise deres vrede mod EU og IMF.

Kilder tær på premierminister Papademos siger, at der ikke ligger noget dramatisk til grund for udsættelsen af forhandlinger.

- Det er kun tekniske problemer, som det har taget længere end ventet at løse, siger kilderne.

Kravene til Grækenlands regering er blandt andet, at der skal fyres yderligere 15.000 offentligt ansatte og skæres 20 procent af lønnen i det private erhvervsliv.

Hvis ikke pengene kommer hjem, kan Grækenland gå statsbankerot, når landet 20. marts skal betale 14,4 milliarder euro af på sin udlandsgæld.

Sideløbende forhandler Grækenland med private kreditorer om et andet europæisk krav om at halvere værdien af græske statsobligationer.

/ritzau/AFP