TV: Se Thornings brøler på pressemøde

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) citerede lodret forkert fra sit eget regeringsgrundlag på det ugentlige pressemøde tirsdag

Man skulle tro, at hvis der var én person i kongeriget, der kunne regeringsgrundlaget udenad, så var det statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Men sådan er det tilsyneladende ikke.

For ikke bare citerede hun forkert fra regeringsgrundlaget, da hun hårdt presset besvarede en byge af spørgsmål om betalingsringen - hun korreksede også de journalister, der rent faktisk citerede korrekt fra S-R-SF-regeringens katalog over, hvad man vil med magten.

- De ting, vi har skrevet i regeringsgrundlaget, dem agter vi at gennemføre, lød det indledningsvist fra statsministeren.

LÆS OGSÅ:

Se også: Betalingsringen: Øv, jeg bliver 'sat udenfor'

- Betyder det, at provenuet vil være cirka to milliarder kroner om året, ville en journalist fra TV2 vide med henvisning til regeringsgrundlaget.

- Det står der ikke. Højst, står der, lød det bestemt fra Thorning.

Men det er forkert.

Der står rent faktisk, at overskuddet ´forventes at udgøre ca. to milliarder kr.´, og det er en ikke uvæsentlig twist for de seneste dages konstante forsinkelser at lovforslaget om betalingsringen.

0 kommentarer
Vis kommentarer