Mitt Romney styrer mod nye sejre

Republikaneren Mitt Romney håber på at cementere frontløberstatus, når tre amerikanske delstater holder primærvalg

Mitt Romney, tidligere guvernør og forretningsmand, stormer frem i det republikanske primærvalg. Her ses han i Grand Junction, Colorado, der afholder valg i aften . (Foto: AP)
Mitt Romney, tidligere guvernør og forretningsmand, stormer frem i det republikanske primærvalg. Her ses han i Grand Junction, Colorado, der afholder valg i aften . (Foto: AP)

Den tidligere guvernør Mitt Romney styrer mod nye sejre, når vælgere i tre amerikanske delstater senere i dag går til stemmeurnerne i det republikanske primærvalg.

Forud for afstemningerne i staterne Colorado, Minnesota og Missouri topper Mitt Romney de fleste meningsmålinger foran rivalerne Newt Gingrich, Rick Santorum og Ron Paul.

Højrereligiøse Rick Santorum bidrager dog med en smule spænding, da han har vinden i ryggen og er inden for vinderchance i Minnesota og Missouri.

Den republikanske kvartet dyster om, hvem der skal være partiets udfordrer til demokraten Barack Obama ved præsidentvalget i USA til november.

Mitt Romney, der både har flere penge og bedre organisation, har foreløbig skilt sig ud som storfavorit til at løbe med nomineringen.

Læs: - Obama burde sige undskyld

Romney vandt i weekenden en klar sejr ved afstemningen i ørkenstaten Nevada og har dermed lagt yderligere afstand til sine konkurrenter i det republikanske kapløb.

Newt Gingrich anses fortsat for at være den eneste alvorlige udfordrer, men ud over en sejr i South Carolina har han ikke meget at prale med.

Den ultraliberale Ron Paul og ekssenator Rick Santorum er henvist til de efterfølgende pladser.

Newt Gingrich sætter sin lid til, at han kan genskabe momentum ved at vinde den såkaldte ’supertirsdag’, der finder sted 6. marts. Her stemmer ikke færre end 10 delstater på samme dag.

Læs: Gingrich misbruger bokse-sang

Det kræver 1144 delegerede for at blive partiets præsidentkandidat, som udpeges ved konventet i Florida i august.

Mens Mitt Romney kæmper for at cementere sin status som frontløber i det republikanske primærvalg, viser han svagheder i et direkte opgør med præsident Barack Obama.

En meningsmåling fra Washington Post og ABC News afslører, at Obama ville slå Mitt Romney med 52 procent af stemmerne mod 43 procent. Der er fortsat ni måneder til præsidentvalget i USA.