Ambassadører på stribe forlader Syrien

Holland er senest i rækken af lande, der har valgt at kalde deres ambassadører i Syrien hjem til samtaler

Holland kalder nu også sin ambassadør hjem fra Syrien. Dermed følger landet eksemplet fra Storbritannien, Frankrig, Italien og de seks medlemslande i Golfens Samarbejdsråd.

- Hollands udenrigsminister, Uri Rosenthal, har hjemkaldt den hollandske ambassadør, siger talsmand for ministeriet Job Frieszo til nyhedsbureauet AFP.

USA er gået skridtet videre og har lukket sin ambassade i landet.

De seks medlemslande i Golfens Samarbejdsråd fordømmer "nedslagtningen af det ubevæbnede syriske folk" i de uroligheder, der har præget landet de seneste 11 måneder.

Rådet opfordrer andre arabiske lande til at blive enige om at tage alle nødvendige skridt for at stoppe urolighederne.

Landene har intensiveret presset på Syriens Assad-regime, efter Rusland lørdag nedlagde veto mod en FN-resolution, som fordømmer blodbadet i Syrien og kræver Assad fjernet fra sin post.

Den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, har tirsdag været på et daglangt besøg i Syrien for at bidrage til at stabilisere situationen i området.

Han siger, at Syriens politiske ledelse er "fuldt forpligtiget" til at forsøge at bringe en ende på de blodige uroligheder i landet.

Mens flere lande har taget dramatiske diplomatiske skridt over for Assad-styret, var Danmark tirsdag middag endnu ikke klar til at gå samme vej.

Ifølge det danske Udenrigsministerium mødes alle EU-landenes ambassadører i Syrien i Damaskus tirsdag eftermiddag for at drøfte situationen.

Senere på dagen mødes EU-landenes ambassadører i Bruxelles for ligeledes at diskutere sagen.

FN siger, at over 5000 mennesker er dræbt i Syrien siden marts 2011. Frankrigs regering har sat antallet af ofre til 6000.

0 kommentarer
Vis kommentarer