Rusland: Assad er klar til dialog

Syriens præsident Assad ønsker et stop for volden i landet, siger Ruslands udenrigsminister efter møde

Syriens politiske ledelse er "fuldt forpligtiget" til at forsøge at bringe en ende på de blodige uroligheder i landet.

Det siger Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, efter et møde med Syriens præsident, Bashar al-Assad.

Meldingen kommer samtidig med, at syriske kampvogne for fjerde dag i træk bombarderer byen Homs i den centrale del af landet.

Ifølge aktivister i byen har volden kostet mindst 15 civile livet alene tirsdag. Dagen inden mistede knap 100 civile syrere livet i uroligheder over hele landet, men antallet af ofre var højest i Homs.

- Vi (Rusland, red.) bekræftede, at vi er klar til at handle for at finde en hurtig løsning på krisen, baseret på den plan, Den Arabiske Liga har fremlagt, siger Lavrov efter mødet med Assad.

Han tilføjer, at Syrien snart vil præsentere en tidsplan for den lovede folkeafstemning om en forfatningsreform.

- Præsident Assad meddelte os, at han i den nærmeste fremtid mødes med en kommission, der har udarbejdet udkastet til en ny forfatning. Arbejdet er færdigt, og nu vil tidsplanen for en folkeafstemning om dette meget vigtige dokument for Syrien blive meddelt, siger Lavrov til russiske nyhedsbureauer.

Assad har, ifølge Lavrov, også udtrykt interesse i at fortsætte og forlænge Den Arabiske Ligas observatørmission i Syrien, siger Lavrov, der betegner mødet med den syriske ledelse som "meget nyttigt".

- Syrien vil meddele Den Arabiske Liga, at den er interesseret i, at Ligaens mission fortsætter, og at den øges i antal, siger den russiske udenrigsminister.

De arabiske lande sendte observatører til Syrien i december med det formål at sikre, at Syrien efterlevede en arabisk plan, der skal sætte en stopper for blodsudgydelserne.

Men indsatsen blev afbrudt i januar, efter volden var taget markant til i styrke.