Golflande trækker ambassadører fra Syrien

Landene ved Golfen øger pres på Assad og trækker sine ambassadører hjem. De smider samtidig ambassadører ud

De seks medlemslande i Golfens Samarbejdsråd (GCC) følger i fodsporene på USA og en række europæiske lande og kalder deres ambassadører hjem fra uroplagede Syrien.

Samtidig smider de Syriens ambassadører ud af landene.

- Medlemslandene har besluttet at trække alle deres ambassadører hjem fra Syrien og samtidig bede alle Syriens ambassadører i landene om at rejse ud, lyder det en i pressemeddelelse fra rådet.

Landene fordømmer "nedslagtningen mod det ubevæbnede syriske folk" i de uroligheder, der har præget landet de seneste 11 måneder.

Samtidig siger samarbejdsrådet, at de "med sorg og vrede følger de eskalerende begivenheder i Syrien, som hverken skåner børn, ældre eller kvinder".

Rådet opfordrer andre arabiske lande til at blive enige om at tage alle nødvendige skridt for at stoppe urolighederne.

Tidligere tirsdag besluttede både Frankrig og Italien at kalde deres ambassadører i Syrien hjem til samtaler. Og mandag lukkede USA sin ambassade i landet og trak staben ud.

Mens flere lande nu har taget dramatiske diplomatiske skridt over for Assad-styret, var Danmark mandag endnu ikke klar til at gå samme vej.

Ifølge det danske Udenrigsministerium mødes alle EU-landenes ambassadører i Syrien i Damaskus tirsdag eftermiddag for at drøfte situationen.

Senere på dagen mødes EU-landenes ambassadører i Bruxelles for ligeledes at diskutere sagen.

FN siger, at over 5000 mennesker er dræbt i Syrien siden marts 2011. Frankrigs regering har sat antallet af ofre til 6000.

Golfens Samarbejdsråd består af Qatar, Bahrain, Kuwait, Oman, De Forenede Arabiske Emirater og Saudi-Arabien.

0 kommentarer
Vis kommentarer