Dansk ambassadør bliver i Syrien

USA har lukket sin ambassade i Damaskus af sikkerhedsmæssige årsager, men Danmark forbliver i hovedstaden

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) mener, at der ikke er grundlag for at trække den danske ambassadør ud af det uroplagede Syrien.

- Vi følger udviklingen i Syrien i tæt, herunder sikkerhedssituation for ambassaden og ambassadens medarbejdere. Men som det ser ud lige nu, finder vi ikke anledning til at lukke vores ambassade, siger Villy Søvndal i en e-mail til Ritzau.

Udmeldingen kommer, efter at USA har besluttet sig for at lukke sin ambassade i Syriens hovedstad, Damaskus, på grund af problemer med sikkerheden.

Beslutningen kom efter at urolighederne i Syrien er eskaleret de seneste dage, og efter bomber i Damaskus i december og januar.

I forbindelse med bomberne er det ikke lykkedes for de syriske myndigheder at garantere for sikkerheden for medarbejderne på den amerikanske ambassade. Det har fået USA til at lukke ambassaden.

Den danske udenrigsminister vil ikke kommentere, om Syrien har garanteret for medarbejdernes sikkerhed på den danske ambassade.

- Det er klart, at såfremt sikkerhedssituationen måtte ændre sig, eller hvis der kommer en konkret trussel rettet imod den danske ambassade eller ambassadens medarbejdere vil vi tage de skridt, der måtte være nødvendige, siger Villy Søvndal.

Udenrigsministeriet oplyser desuden, at den danske ambassade i Damaskus ligger i et mere fredeligt kvarter end den amerikanske, som er mere udsat i den centrale del af hovedstaden.

Efter adskillige angreb i weekenden genoptog hæren bombardementet af byen Homs mandag, hvor mindst 50 mennesker ifølge Det Syriske Nationalråd er dræbt, skriver nyhedsbureauet AFP.

Stormagterne Rusland og Kina nedlagde fredag veto mod en FN-resolution, som fordømmer blodbadet i Syrien og kræver eneherskeren Bashar al-Assad fjernet fra sin post.

Syriens præsident er under stigende pres fra omverdenen, og opstanden mod hans regime har ifølge AFP kostet 6000 mennesker livet.

0 kommentarer
Vis kommentarer