Arabisk land smider syrisk ambassadør hjem

Den diplomatiske løkke strammes om Assad-regimets hals. Tunesien afbryder nu relationerne med Syrien

Tunesien vil ikke længere anerkende præsident Bashar al-Assad som Syriens retmæssige leder og bortviser nu regimets ambassadør fra hovedstaden Tunis.

Ifølge avisen Haaretz kommer beslutningen som følge af den seneste massakre i oprørsbyen Homs, hvor regeringsstyrker angivelig har slået mere end 200 mennesker ihjel i angreb med granater.

De ansatte på den syriske ambassade i Tunesiens hovedstad, Tunis, sænkede lørdag flaget på bygningen til stor begejstring for en folkemængde på omkring 200 mennesker, som protesterer mod Assad-regimet med slagord såsom "folket vil have frihed til Syrien"

Den tunesiske præsident, Moncef Marzouki, forklarer på sin Facebook-side, at tuneserne ruller al anerkendelse af Assad-regimet tilbage.

- Den eneste løsning er, at Bashar al-Assad trækker sig fra magten, og der startes en demokratisk overgang, skriver han.

Samtidig tikker det ind med meldinger fra en stribe lande i Europa og Mellemøsten, hvor Syriens ambassader og andre diplomatiske missioner har været genstand for protester og uro.

Det gælder blandt andet London, Athen, Kairo, Kuwait City og Jeddah i Saudi-Arabien.

I den britiske hovedstad kom det til håndgemæng på ambassadepladsen Belgrave Square, hvor politiet og anti-Assad-demonstranter røg i totterne på hinanden.

Libyerne, som sidste år skilte sig af med deres egen enehersker, Muammar Gadaffi, har også brudt med Assad-regimet.

Det skete i oktober, da det anerkendte den syriske opposition som den eneste legitime myndighed i Syrien.

0 kommentarer
Vis kommentarer