Politiker beskudt på nettet

It-ordførers hjemmeside beskudt og lagt ned af vrede ACTA-modstandere

Trine Bramsen (S) kan ikke se nogen problemer ved ACTA-aftalen, der skal stoppe pirateri. (Foto: fra trinebramsen.dk)
Trine Bramsen (S) kan ikke se nogen problemer ved ACTA-aftalen, der skal stoppe pirateri. (Foto: fra trinebramsen.dk)

Socialdemokraten Trine Bramsens hjemmesiden blev efter timelang beskydning lagt ned i aftes.

Af pirater, fortæller hun.

- Der lå opfordringer på netsider i Holland, Frankrig og England om at få min side lagt ned, siger Trine Bramsen, sit partis it-ordfører, til ekstrabladet.dk.

Læs også: Kontroversiel aftale underskrevet af Danmark

Med halve timers intervaller havde hendes side 'mange, mange tusinde' besøg, hvilket klokken 19 fik siden til at gå helt ned.

Gerningsmændene er utilfredse med, at Danmark - og EU - har underskrevet Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA), der beskyldes for at undertrykke ytringsfrihed på internettet.

- Jeg synes, det er utroligt, at pirater angriber danske politikere på denne her måde, bare fordi vi forsøger at beskytte danske virksomheders immaterielle rettigheder, siger Trine Bramsen.

'ACTA ændrer intet for danskerne'
Frygter du ikke på nogen måde, at ACTA vil krænke ytringsfriheden?

- Jeg vil gerne se nærmere på aftalen. Men jeg kan ikke se, at den ændrer på danskernes adgang til brug af internettet, siger Trine Bramsen.

Hun mener udelukkende, aftalen handler om at beskytte virksomheder som f.eks. Vestas, hvis vindmøller 'bliver skilt ad og kopieret med det samme de kommer til Kina'.

Gør det slet ikke indtryk på dig, at rigtig mange helt almindelige danskere udtrykker stod bekymring for ACTA's trussel mod ytringsfriheden?

Læs Wikipedias artikel om ACTA ( eksternt link)

- Jo, men der er rigtig mange usandheder om ACTA, som f.eks. aftalen vil medføre massiv overvågning af borgerne og ændre den frie adgang til internettet.

Har alle kritikerne fuldkommen misforstået, hvad ACTA handler om?

- Det er i hvert fald vigtigt at få de sande og falske elementer i debatten frem, siger Trine Bramsen, der foruden beskydning på sin hjemmeside har fået godt over 150 personlige e-mail siden i aftes.

22 EU-lande, heriblandt Danmark, underskrev den omdiskuterede anti-pirat-lov torsdag sidste uge ved et møde i Japan.

0 kommentarer
Vis kommentarer