Annonce:
Annonce:

Thorning: Vi har svigtet de svageste

Helle Thorning-Schmidt erkende,r at vi som samfund har svigtet de svageste, nemlig de seksuelt krænkede børn. Nyt lovforslag er på vej

Helle thorning-Schmidt i Statsministeriets spejlsal ved dagens pressemøde. (Foto: Fra stm.dk)
Helle thorning-Schmidt i Statsministeriets spejlsal ved dagens pressemøde. (Foto: Fra stm.dk)
Annonce:
Følg Politik

Som sit første punkt på sit ugentlige pressemøde lovede statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), at regeringen vil gøre noget for seksuelt krænkede børn.

- Det er desværre ikke et ukendt problem. Det kommer op alt for ofte. Og vi må nok erkende, at indsatsen på det her område ikke har været tilstrækkelig god.

- Vi må som samfund erkende, at vi har svigtet nogle af vores allersvageste medborgere, nemlig de misbrugte børn. Det vil regeringen naturligvis rette målrettet op på, siger Helle Thorning-Schmidt.

Regeringen kommer derfor til marts med et lovforslag, der skal gøre det lettere for myndighederne at 'komme ind til de her lukkede familier', lovede statsministeren i dag.

Og så tillykke ...
Thorning langede derefter ud mod oppositionen for ikke at deltage konstruktivt i forhandlingerne om et energiudspil.

Til gengæld var der en udstrakt hånd til kongehuset:

- Og så til en glædelig nyhed: I dag har vi jo fået en ny prinsesse. Så jeg vil gerne på regeringens vegne ønske tillykke til prins Joachim, prinsesse Marie og til hele den kongelige familie med den ny prinsesse, sagde Thorning.

Desuden blev der på dagens pressemøde spurgt til regeringens holdning til den såkaldte Tobinskat - skat på handel med værdipapirer, de verserende energiforhandlinger samt stramning over for plastikkirurgiske klinikker.

Den kommende uge rejser statsministeren først til Davos til World Economic Forum, dernæst til Bruxelles til møde om europagten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: