Annonce:
Annonce:

Messerschmidt amok på Helle: Du lyver

- Hun er kommet til magten på en lang stribe af løgne overfor vælgerne. Sådan sagde Morten Messerschmidt i EU-parlamentet efter Helle Thorning havde talt. - Pinlig opførsel fra hans side, siger Dan Jørgensen

Annonce:
Følg Politik

Helle Thorning-Schmidt fremlagde i dag, overfor EU-parlamentet, det danske formandsskabs planer.

Men det var ikke kun det politiske indhold, bl.a. om hvordan formandsskabet vil tackle den økonomiske krise, der blev kommenteret i den efterfølgende debat.

Ikke mindst Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt havde fundet den ironiske tone frem.

- Thorning er den statsminister, I alle sukker efter. Hun er kun kommet til magten på en lang stribe af løgne over for sine vælgere. Det er for alvor en rådsformand, I kan være stolte af, sagde han bl.a.

SE MORTEN MESSERSCHMIDTS AGGRESSIVE TALE I VIDEOEN OVER ARTIKLEN

Messerschmidt ønskede, sådan på danskernes vegne, at hun ville bruge mest mulig tid i EU - som er Helle Thorning-Schmidts tidligere arbejdsplads - da hun så ville 'gøre mindre skade derhjemme'.

Udtalelserne har fået blodet i kog hos statsministerens partifælle i EU-parlamentet Dan Jørgensen:

Annonce:

- Det er dybt skadeligt for det Danmark, at Morten Messerschmidt sviner det danske formandskab til i Europa-Parlamentet. Og det er meget mærkeligt, at Messerschmidt, som slår sig op på at ville forsvare de danske interesser, på den måde skader sit eget land, siger han til ekstrabladet.dk.

- Morten Messerschmidt var pinlig ud over alle grænser. Det her var under standard selv for Dansk Folekparti. Tænk at man, for at promovere sig selv, sviner det danske formandskab foran alle i Europa-Parlamentet. Messerschmidt burde i højere grad tænke på Danmarks interesser frem for sin egen selvpromovering inden han den her slags stunt. Det er simpelthen ikke i orden, siger Dan Jørgensen.

Forsonlige toner
Andre danske politikere var også mere forsonlige end udtalelserne fra Dansk Folkepartis medlem af EU-parlamentet.

- Statsministeren er ikke vant til, at jeg komplimenterer hende. Men jeg vil gerne komplimentere hende for at have lyttet til parlamentet, da hun satte sine prioriteter for EU-formandskabet. Det betyder, at det er et program, som er ambitiøst og pragmatisk, sagde Jens Rohde fra Venstre ifølge Ritzau..

Bendt Bendtsen, Konservativ:

Annonce:

- Jeg tror, at de fleste her i salen vil være enig med det danske formandskab i de prioriteter, der er blevet fremlagt.

Christel Schaldemose, Socialdemokratiet::

- Det var en stor oplevelse at se Helle Thorning-Schmidt tale i plenarsalen i dag. Hvis bare danskerne kunne se reaktionerne fra mine kolleger her i Europaparlamentet!

Også parlamentarikere fra hele det politiske spektrum og hele Europa tog ordet for at kommentere statsministerens fremlæggelse i EU-Parlamentet.

- Deres land har som et af de få lande i EU truffet modige foranstaltninger for at dæmme op for indvandringen, sagde løsgængeren Philip Claeys.

Om grænsekontrollen sagde Alexander Graf Lambsdorf, ALDE:

- Jeg begynder med en tak til Dem. Straks efter De overtog regeringsmagten, afskaffede De en tåbelig idé fra Deres forgængere.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: