Straffen for pædofili og voldtægt skal op

Både DF og Socialdemokraterne mener, at personfarlig kriminalitet bør straffes hårdere

Det er urimeligt, at personfarlig kriminalitet som pædofili og voldtægt straffes mildere end økonomisk kriminalitet.

Det siger en lang række politikere til Ekstra Bladet søndag, og flere er klar til at skærpe strafferammen.

Blandt andre Dansk Folkeparti, som nu præsenterer et lovforslag, hvor det ønsker at skærpe dommene for misbrug af mindreårige.

- I næste uge fremsætter vi et forslag om højere straffe for seksuel misbrug af børn, både for at få et højere strafniveau og få indført minimumstraffe. Det er nu, behovet er der, så det kan ikke vente, siger partiets retsordfører, Peter Skaarup, til Ekstra Bladet.

Den tidligere regering gennemførte hele 69 stramninger af straffeloven, men alligevel er der stadig stor ubalance mellem forbrydelsen og straffen, mener politikerne.

Lige inden VK-regeringen mistede magten, igangsatte den en undersøgelse af sædelighedsforbrydelser. Den rapport har Straffelovrådet klar i løbet af sommeren 2012.

Selv om Dansk Folkeparti ikke mener, der er tid til at vente på den udredning, afventer en række af de andre partier rapportens resultater. Men der er bred enighed om, at lovgivningen ikke er retfærdig.

- Personfarlig kriminalitet bør straffes hårdere end økonomisk kriminalitet. Og de straffe man laver, skal passe til, hvor krænket man føler sig, siger Socialdemokraternes retsordfører, Ole Hækkerup.

Advokat Sysette Vinding Kruse mener dog ikke, at problematikken kan løses ved at ændre straffeloven, som ifølge hende giver masser af rum til at give både pædofile og voldtægtsforbrydere højere straffe, end de får i dag.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere