Annonce:
Annonce:

Gingrich og Perry dumper som kandidater

To republikanske præsidentemner afleverer for få underskrifter i nøglestat. Nu er de ude af primærvalget

Newt Gingrich og Rick Perry er nu ude af kampen om præsidentposten. (Fotos: AP)
Newt Gingrich og Rick Perry er nu ude af kampen om præsidentposten. (Fotos: AP)
Annonce:
Følg Politik

Det kører ikke ligefrem som smurt for de republikanske kandidater i USA, der håber på at kunne udfordre Barack Obama ved næste års præsidentvalg.

Det Republikanske Parti i Virginia har meddelt, at to af de førende kandidater, Newt Gingrich og Rick Perry, ikke kan stille op til primærvalg i staten, fordi de har samlet for få underskrifter til at stille op.

Det er særligt pinligt for Gingrich, der er tidligere formand for Repræsentanternes Hus i Washington. Det er nemlig hans hjemstat.

- Efter en gennemgang har partiet bestemt, at Newt Gingrich ikke indleverede de nødvendige 10.000 underskrifter og har ikke kvalificeret sig til primærvalget i Virginia, lyder det i en twitter-meddelelse fra statens republikanske kontor.

Både Gingrich og Perry siger til avisen Washington Post, at de har afleveret over 11.000 underskrifter, men det underkender partiet.

Gingrich vil formentlig ærgre sig gul og grøn. Virginia er en såkaldt svingstat, der kan vippe til fordel for både Demokrater og Republikanere, og Gingrich har ligget i spidsen i meningsmålinger i staten.

Den tidligere guvernør Mitt Romney er svag favorit til at blive den republikanske præsidentkandidat, men i tidligere meningsmålinger har både Gingrich og Perry ligget foran.

Derfor kan en sejr i enhver stat tælle, når Det Republikanske Parti i august næste år kårer en præsidentkandidat.

Kapløbet starter den 3. januar med vælgermødeafstemninger i Iowa. Den 10. januar afholdes det første primærvalg i New Hampshire, og det bliver Virginias tur den 6. marts.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: