Annonce:
Annonce:

Obama udfordrer modstandere om skatterabat

Den amerikanske præsident øger presset på sine politiske modstandere for at få skatterabat forlænget

Annonce:
Følg Politik

Præsident Barack Obama vil torsdag offentligt drøfte vigtigheden af en forlængelse af den skatterabat på lønindkomster, der har været gældende gennem hele 2011. Obama håber på at kunne overtale Republikanerne til at acceptere en forlængelse på to måneder.

Det oplyser en embedsmand i Det Hvide Hus.

Tirsdag blev forslaget om en forlængelse afvist i Repræsentanternes Hus, der domineres af Republikanerne. I Senatet, der domineres af Demokraterne, var der ellers enighed om en aftale.

Uden en aftale bortfalder skatterabatten fra den 1. januar. Omkring 160 millioner lønmodtagere har nydt godt af ordningen, der blev introduceret for at give amerikanerne flere penge mellem hænderne, og dermed sætte mere fart i økonomien.

Obama vil fokusere på, hvad det betyder for lønmodtagerne, at beløbet på den månedlige lønseddel bliver 40 dollar mindre end den har været i år.

Onsdag skrev Obama på Twitter, at "alle bør øjnene op for, hvad 40 dollar betyder: Dagligvarer, børnepasning, benzin. Bare fortsæt. Jeg vil tale om det i morgen".

Blandt Republikanerne støtter mange en forlængelse gældende for hele 2012, og det samme gør Obama og hans parti. Men parterne kan ikke blive om, hvordan skatterabatten skal finansieres. Derfor er målet nu få en aftale gældende for januar og februar.

/ritzau/AFP

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: