Annonce:
Annonce:

Her er Nordkoreas nye leder

Kim Jong-Un er en endnu større gåde end sin far. Han kan blandt andet lide at stå på ski og se Van Damme-film

Annonce:
Følg Politik

'Den store efterfølger'.

Den betegnelse hæfter Nordkoreas officielle nyhedsbureau, KCNA, nu for første gang på Kim Jong-Un, efter at hans far, landets mangeårige leder Kim Jong-Il, er død.

Det er imidlertid ikke meget, omverdenen ved om den ny, nordkoreanske leder - end ikke hans præcise alder, kun at han er i slutningen af 20'erne.

I de seneste par år er han blevet kørt i stilling til at overtage efter sin far, som fik et hjerteanfald i august 2008.

Sidste år fik sønnen topposter i kommunistpartiet og blev gjort til firestjernet general på trods af, at han ikke har nogen militær erfaring.

Siden da har han konstant været ved sin fars side og er tilsyneladende aktivt involveret i statslige anliggender.

Annonce:

Det lukkede lands propaganda-apparat er allerede i færd med at opbygge en personkult omkring ham i stil med den, der er opbygget omkring hans nu afdøde far og ikke mindst hans farfar, "Den Store Leder" Kim Il-Sung.

I de seneste måneder har de statslige medier omtalt Kim Jong-Un som "generalen", et tegn på, at Nordkorea er ved at styrke billedet af ham som en militær leder, siger iagttagere.

Det er sparsomt med oplysninger om hans personlighed, men han menes at have en del til fælles med sin far.

- Jong-Un har potentialet til at blive en stærk og ubarmhjertig leder. Han er en ledertype, siger analytiker Cheong Seong-Chang fra Sejong-instituttet i Sydkorea.

En af de få personer, der har været tæt på den gådefulde familie, er japaneren Kenji Fujimoto, der tidligere har været Kim Jong-Ils personlige sushikok.

I sine erindringer skriver Fujimoto, at Kim Jong-Un, der er yngste søn af den nu afdøde leder, er "som snydt ud af næsen på sin far hvad angår ansigt, kropsform og personlighed".

Annonce:

Han menes at have studeret på en international skole i Schweiz, hvor han var indskrevet under falsk navn.

Personale og venner på skolen husker ham som en genert dreng, der kunne lide at stå på ski og se film med actionhelten Jean-Claude Van Damme.

KCNA opfordrer nordkoreanerne til at følge den ny leder, der betegnes som den "store efterfølger for Juches revolutionære sag og enestående leder for vores parti, hær og folk".

Juche er Nordkoreas kommunistiske partis statsideologi.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

DAGENS EKSTRA BLADET+

Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: