Annonce:
Annonce:

Den 'kære leder' var playboy og tyran

Kim Jong-Il elskede kvinder og amerikanske actionfilm

Annonce:
Følg Politik

Hans yndlingsfilm var efter sigende de amerikanske actionfilm Rambo og Deer Hunter, og så gik han i plateau-sko for at skjule sin ringe højde på bare 160 cm.

En anden af diktatorens interesser var professionel basketball, det er måske forklaringen på hans forkærlighed for det sportstøj han ofte optrådte i.

Nordkoreas leder Kim Jong-Il døde i lørdags efter 17 år ved magten i den hermetisk lukkede kommunistiske diktaturstat, og han menes at have været 69 eller 70 år ved sin død. Jong-Il blev ifølge dokumenter fra det tidligere Sovjet Unionen født Yuri Irsenovich Kim den 16. februar 1941 eller 1942. Han blev født i den russiske by Vyatskoye, hvor hans far, Kim Il-sung (den senere stifter af Nordkorea), gjorde tjeneste som kaptajn i den sovjetiske Røde Hær.

Annonce:

Flere elskerinder
Kim Jong-Il anklages for at være skyld i, at befolkningen i Nordkorea lever under kummerlige forhold, og FN’s Fødevareprogram anslog i begyndelsen af 2011, at en tredjedel af alle børn i landet er kronisk underernærede.

Ifølge sydkoreanske efterretningskilder var den nordkoreanske leder lidt af en playboy. Han skal have haft et større antal officielle elskerinder, ligesom han også skal have haft et omfattende pengeforbrug. En af de ting diktatoren nød at bruge penge på var dyr fransk cognac.

En russisk embedsmand, der rejste fulgte Kim Jong-Il på en togrejse gennem Rusland i 2001, har fortalt, at diktatorens 16 vogne lange tog var fyldt med kasser af fransk vin, og at der blev leveret levende hummere til togets passager, når det standsede ved stationer undervejs.

Næste generation klar i kulissen
Han fik specialbygget et tog da han skulle besøge Rusland tidligere i år. Det skyldes angiveligt, at han var bange for at flyve, og han har også brugt store summer af Nordkoreas begrænsede midler på at vedligeholde landets atomprogram.

Kim Jong-Il kom til magten ved faderens død i 1994, og det antages, at magten nu overgår til den næste generation i Kim-familien, nemlig til den ’kære leders’ yngste søn Kim Jong Un, der angiveligt er sidst i tyverne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

DAGENS EKSTRA BLADET+

Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: