Annonce:
Annonce:

Præsidentkandidat aflægger sexløfte

Den amerikanske præsidentkandidat Newt Gingrich lover, at han aldrig vil bolle uden om - det har han ellers gjort før

Valgflæsk: Politikere bliver ofte beskyldt for at love mere, end de kan holde. Newt Gingrich skriver under på, at han vil være sin tredje kone tro. (Foto: AP)
Valgflæsk: Politikere bliver ofte beskyldt for at love mere, end de kan holde. Newt Gingrich skriver under på, at han vil være sin tredje kone tro. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Politik

Den republikanske topkandidat Newt Gingrich, der erkender omfattende utroskab tidligere i sit liv, skriver nu under på, at han ikke vil være sin nuværende hustru, Callista, utro.

Gingrich aflægger det bizarre troskabsløfte efter pres fra den højrekristne gruppe, The Family Leader, der har stor indflydelse på den republikanske nomineringsproces i staten Iowa, der indleder primærvalget 3. januar.

– Jeg lover, at forsvare ægteskabet som institution ved personligt at udvise troskab over for min kone, sværger Newt Gingrich højt og helligt i denne erklæring.

Se tv: Endnu en kandidat træder i spinaten

Newt Gingrich havde en årelang affære med den væsentlig yngre Callista, inden de blev gift. Sidespringet fandt sted samtidig med, at han som kongresleder revsede præsident Bill Clinton for hans affære med Monica Lewinsky.

Annonce:

For grim til Det Hvide Hus
Gingrich var også utro over for sin første kone - som i øvrigt var hans gymnasielærerinde - og tvang hende til skilsmisse, mens hun var syg af kræft.

– Hun er både for gammel og grim til at blive USA’s førstedame, forklarede Newt Gingrich ifølge en tidligere rådgiver.

Læs: Romney havde ulovlig havehjælp

Gingrich afviser, at han skulle have talt sådan om ekskonen. Men der hersker ingen tvivl om hans sidespring. Han siger imidlertid, at han er blevet et bedre menneske og har bedt Gud om tilgivelse.

– Nu er det op til den amerikanske befolkning at tilgive mig, har han sagt - og noget tyder på, at vælgerne er parate til at slå en streg over fortidens synder.

Newt Gingrich er de sidste par uger kravlet til tops i meningsmålingerne og anses for at være finansmanden Mitt Romneys stærkeste rival i dysten om, hvem der skal udfordre præsident Barack Obama i 2012.

Se tv: Rick Perry dummer sig i tv-debat

En trængt Romney lægger an til en sværtekampagne mod Gingrich. Romney siger i sin seneste tv-reklame, at har været gift i 42 år med ’den samme kvinde’, Ann Romney. (se den her).

Texas-guvernør Rick Perry, en anden af Gingrichs konkurrenter, har også angrebet favoritten for sin utroskab.

– Hvis du er din kone utro, så vil du også være din forretningspartner utro, sagde han under en tv-debat lørdag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: