Annonce:
Annonce:

Søvndal skal mødes med Hillary Clinton

Onsdag vil udenrigsministeren give sin amerikanske kollega en lynintroduktion til regeringens program

Annonce:
Følg Politik

Den amerikanske udenrigsminister Hillary Clinton får i næste uge en lynintroduktion til den nye danske regerings politiske program. Onsdag flyver udenrigsminister Villy Søvndal (SF) til Washington til sit første officielle møde med sin amerikanske kollega.

Det skriver Politiken lørdag.

- Vi skal bekræfte, at vi fortsat har det gode forhold mellem USA og Danmark, men også at der er områder, hvor vi ser forskelligt på tingene, siger Søvndal og signalerer dermed, at han agter at lægge en mere kritisk kant til USA end under den tidligere regering.

Det blev understreget, da regeringen i november ændrede Danmarks holdning til klyngebomber fra at støtte en begrænsning i brugen af bomberne til nu at gå ind for et totalt forbud. Det er stik imod USA's holding.

Søvndal tror dog ikke, at den nye danske holdning vil skade forholdet til USA.

Annonce:

- Jeg tror ikke, de er i tvivl om, hvor Danmark står. Vi fører vores egen politik, og det betyder, at de steder, hvor vi ikke er enige, der er vi ikke enige. Og sådan er det blandt gode allierede, siger han til Politiken.

USA-eksperten Mads Fuglede deler ministerens opfattelse. USA har forståelse for, at en ny regering har behov for at markere sig.

- Men jeg tror også, at mødet kommer til at handle om det, der er væsentligt for amerikanerne, nemlig hvor man bakker amerikansk politik op, siger Fuglede.

Søvndal vil i samtalen med Hillary Clinton understrege, at Danmark fortsat vil være at finde i forreste linje på missioner i konfliktramte områder.

- Dels at vi er med, hvis forudsætningerne er på plads, når der skal laves de hårde ting som i Libyen. Dels at vi også er med, når der skal laves de lange seje træk med udviklingshjælp, opbygning af civilsamfund og så videre, siger han til Politiken.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: