146 procents valgdeltagelse i Sydrusland

Den Centrale Valgkommission meddelte, at 146 procent af vælgere stemte ved parlamentsvalget i det sydlige Rusland - kritikere skriger om svindel

Lægger man procenterne sammen, får man mistænkeligt mange stemmer. (Foto: Novayagazeta.ru)
Lægger man procenterne sammen, får man mistænkeligt mange stemmer. (Foto: Novayagazeta.ru)

MOSKVA (ekstrabladet.dk): I 1996 fik daværende russiske præsident Boris Jeltsin besked om, at hans kommunistiske rival Gennadij Zjuganov vandt 56 procent af stemmerne ved præsidentvalget. Så spurgte Jeltsin sin rådgiver: Hvad skal vi nu gøre?

Rådgiveren svarede: Tag det roligt, Boris, du fortsætter som præsident, fordi du fik 65 procent af stemmerne. Historien anses for at være en sjov vittighed, men virkeligheden i den nuværende russiske bananpolitik overgår de vildeste fantasier.

Læs også: Medier håner Putin efter valglussing

I går mistede Vladimir Putins parti Forenet Rusland forfatningsflertal i underhuset, Dumaen. Millioner af russiske vælgere har vendt Putin-regimet ryggen, men alligevel fejrede den russiske premierminister og kommende præsident Vladimir Putin 'en overbevisende' valgsejr - med 49,54 procent af stemmerne over hele landet.

146 procent vælgere
Under en direkte udsendelse fra Kreml-kontrollerede Centrale Valgkommission i aftes viste den officielle landsdækkende tv-station Rossia-24 de foreløbige valgresultater på skærmen fra forskellige dele af landet.

Læs også: Russiske vælgere giver Putin en lussing

Putins støtteparti stod til jordskredssejr i Rostov-regionen i det sydlige Rusland - med 58,99 procent af stemmerne. Kommunisterne fik 32,96 %, nationalisterne - 23,74, partiet Et Retfærdigt Rusland nøjedes med 19,41 procent, det reformvenlige parti Jabloko - 9,32 procent, de såkaldte patrioter - 1,46 og det liberale Højreparti - 0,59 procent.

Det fremgik af det officielle tal fra Den Centrale Valgkommission, at 146,47 procent af vælgere deltog i valget.

Flere stemmer end vælgere
Ifølge de uafhængige valgobservatører og oppositionen skyldes det, at urnerne var fyld med stemmesedlerne inden valgsteder åbnede. Antal af de afgivne stemmesedler var større end antal af vælgere der reelt deltog i valget.

Læs også: Omfattende valgsvindel i Rusland

I øvrigt blev der registreret en systematisk svindel: Stemmesedlerne var krydset af på forhånd og krydset sat naturligvis ved Putins støtteparti Forenet Rusland. De russiske journalister har taget flere medarbejdere ved valglokalerne på fersk gerning: Da de var i gang med at sætte kryds på ukendte valgsedler ved Putins parti under optælling af stemmerne.

Psykiatriske patienter stemte på Putin
Ifølge radiostationen Ekko Moskva fik Putins parti det største antal af stemmerne blandt patienterne på en psykiatrisk klinik i Moskva – 93 procent af psykiatriske patienter har givet Putins Forenet Rusland deres støtte. Også i den nordkaukasiske republik Tjetjenien er Vladimir Putin sejreherre - 99 procent af stemmerne til hans parti. De fattigste, mest korrupte og terrorramte regioner, herunder i Nordkaukasus, støttede også Putins parti.

Læs også: Russiske medier ramt af hackerangreb på valgdagen

Der er en velkendt vittighed i Rusland som Stalin ofte citeres for at have sagt: Det er ligegyldigt hvordan folk stemmer, det vigtigste er, hvem der tæller stemmerne.

1 af 2 
2 af 2 Lægger man procenterne sammen, får man mistænkeligt mange stemmer. (Foto: Novayagazeta.ru)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere