Annonce:
Annonce:

Sejrsikker Gingrich: Jeg vinder nomineringen

Den republikanske præsidentkandidat Newt Gingrich stormer frem i meningsmålingerne

Newt Gingrich gæstede mandag byggekongen Donald Trump i New York. Trump har selv været på tale som republikansk præsidentkandidat. (Foto: AP)
Newt Gingrich gæstede mandag byggekongen Donald Trump i New York. Trump har selv været på tale som republikansk præsidentkandidat. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Politik

Newt Gingrich, den tidligere amerikanske kongresleder, oplever stor fremgang i meningsmålingerne og er ikke selv i tvivl om, at han bliver den republikanske udfordrer til Barack Obama ved præsidentvalget i 2012.

– Jeg vinder nomineringen, erklærer Newt Gingrich i et interview med tv-stationen ABC News.

Gingrich, 68, har noget at have optimismen i. Fire uger før det republikanske primærvalg går løs, har han givet den tidligere Massachusetts-guvernør Mitt Romney baghjul i kampen om den republikanske nominering.

I en landsdækkende meningsmåling fører Gingrich med 21 procentpoint over Romney, der længe blev anset for at være den sandsynlige - og stærkeste - modkandidat til præsident Obama. Hans kampagne er nu i krise.

Læs: Skønheder smider tøjet for Ron Paul

Annonce:

Gingrich topper også lokale meningsmålinger i Iowa, South Carolina og Florida - tre af de fire første primærvalgsstater - mens han haler kraftigt ind på Romneys forspring i New Hampshire.

Se Gingrichs første reklame i Iowa her samt hans hjemmeside her.

Samtidig ventes det, at pizzakongen Herman Cains kuldsejlede kampagne vil komme Gingrich til gode. Cain suspenderede lørdag sin kampagne efter anklager om sexchikane og utroskab og hans tilhængere - der nu står uden kandidat - er ideologisk tættere på den konservative Gingrich end den mere midtersøgende Romney.

Gingrich havde affære
Newt Gingrich var formand for Repræsentanterne Hus i 1990’erne, men han var ikke spået mange chancer for at gøre en stærk figur i primærvalget. Han har ry for at være iderig og en god debattør, men hans store ego - han har blandt andet sammenlignet sig med Winston Churchill - har før skadet ham.

Gingrich er også blevet betegnet som en hykler, der siger ét, men gør noget helt andet. For eksempel førte han an i kritikken mod præsident Bill Clinton under Lewinsky-affæren, mens han selv havde en affære med en ung kvinde.

Det republikanske primærvalg begynder i Iowa den. 3. januar.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: