Få timer før EU's stats- og regeringschefer torsdag aften sætter sig til forhandlingsbordet i Bruxelles for én gang for alle at finde en løsning på eurozonens gældskrise, advarer EU's konservative ledere om, at en fiasko ved topmødet vil få katastrofale følger.
- Aldrig før har risikoen for, at Europa bliver splittet i atomer, været så stor, siger Frankrigs præsident, Nicolas Sarkozy.
- Vi får ikke nogen ny chance, hvis der ikke opnås en aftale på topmødet senest fredag, fastslår præsidenten ifølge de internationale nyhedsbureauer i en tale i Marseilles.
Her deltager han sammen med sine konservative kolleger i deres fælleseuropæiske parti EPP's kongres, inden mange af dem rejser videre til Bruxelles.
Og kongressen bliver da også primært brugt til de sidste forberedelser inden topmødet, som af mange bliver kaldt altafgørende for at redde eurosamarbejdet.
- Hele verden ser på os. Og det, verden forventer af os, er ikke flere nationale problemer, men europæiske løsninger, siger EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, i den franske havneby.
Sarkozy og den tyske forbundskansler, Angela Merkel, håber i Marseilles at få de andre konservative regeringschefer med på ideen om at få skærpet budgetdisciplinen i eurozonen ved hjælp af en hurtig traktatændring.
- Vi ønsker at have alle 27 (medlemslande, red.) med, men hvis der her bliver blokeret, så vil vi gå videre til de 17 (eurolande, red.) og sige, at alle, der vil være med i vores reform, skal være velkommen, siger den franske præsident.
Netop truslen om et EU opdelt i flere klubber og kravet om en traktatændring har fået panderynkerne frem hos flere andre regeringschefer.
- Jeg tror ikke, at det er den løsning, markederne virkelig vil have, siger den svenske statsminister, Fredrik Reinfeldt, i Marseilles.
- Markederne vil vide, om vores firewall er stærk nok, og om vi gør nok i forhold til at optrappe den finansielle disciplin, siger han og fastslår, at det gælder om at holde sammen på det europæiske projekt.