Søvndal vil retsforfølge bødler

Myndighederne i Bahrain har udsat den dansk-bahrainske aktivist Abdulhadi al-Khawaja for omfattende tortur

Danmark skruer nu bissen på i sagen om den dansk-bahrainske menneskerettighedsaktivist Abdulhadi al-Khawaja, der i Bahrain er idømt fængsel på livstid efter demonstrationer mod landets enevældige styre.

Berlingske skriver, at udenrigsminister Villy Søvndal (SF) mandag vil kritisere behandlingen af den kendte aktivist, når han mødes med sin udenrigsministerkollega fra Bahrain i Tyskland til en international konference om Afghanistan.

Og Villy Søvndal vil rejse et nyt krav over for styret i den lille golfstat:

- De ansvarlige skal retsforfølges, og det vil jeg gøre klart for Bahrains udenrigsminister, siger Villy Søvndal til Berlingske.

Den omfattende turtur fremgår af en uafhængig undersøgelsesrapport, som dokumenterer alle de former for overgreb og mishandling, al-Khawaja har stået igennem, siden han blev anholdt i april.

Blandt andet har sikkerhedsstyrkerne voldtaget den dansk-bahrainske aktivist, der har dansk statsborgerskab efter at have været politisk flygtning i Danmark i 1990'erne.

Amnesty International har gentagne gange opfordret den danske regering til at tilbagekalde Storkorset af Dannebrog, som Bahrains konge fik overrakt af dronning Margrethe i februar 2011.

Den opfordring aktualiseres nu, hvor torturen er uafhængigt dokumenteret, mener generalsekretær i den danske afdeling af Amnesty, Lars Normann Jørgensen:

- Nu har vi sort på hvidt, at Abdulhadi al-Khawaja har været udsat for tortur, skinhenrettelser og seksuel mishandling. Den danske regering må tage alle diplomatiske muligheder i brug for at få al-Khawaja løsladt uden betingelser, siger han til Berlingske.

0 kommentarer
Vis kommentarer