Annonce:
Annonce:

Iranske diplomater får heltemodtagelse

Efter at være blevet smidt ud af Storbritannien er iranske diplomater modtaget som helte i Iran

Annonce:
Følg Politik

De iranske diplomater, der er blevet udvist af Storbritannien efter angrebene på britiske ambassadeområder i Irans hovedstad, Teheran, er vendt hjem til Iran, hvor de har fået en heltemodtagelse.

I lufthavnen blev de mødt med blomster og slagord som Død over England.

- Spionambassaden er lukket for altid, lød teksten på en af de mange plakater, som de omkring 100 fremmødte i lufthavnen havde med.

Storbritannien evakuerede alle sine diplomater og lukkede ambassaden i Teheran, efter at den blev angrebet og plyndret tirsdag. Siden har Frankrig, Tyskland, Italien og Holland trukket deres ambassadører hjem fra Teheran i protest.

Stormen på den britiske ambassade risikerer at isolere Iran yderligere. I forvejen er der indført en række sanktioner mod landet på grund af dets kontroversielle atomprogram, som ifølge Vesten indebærer, at Iran er ved at udvikle atomvåben.

En talsmand for det iranske udenrigsministerium advarede i forbindelse med de iranske diplomaters hjemvenden til Imam Khomeini lufthavnen ved Teheran Storbritanniens europæiske partnere om ikke at lade striden mellem Storbritannien og Iran få indflydelse på deres forhold til Den Islamiske Republik.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: