Pizzakongen genovervejer præsidentkandidatur

Den sex-anklagede Herman Cain er ikke længere 100 procent sikker på sit præsidentkandidatur. Det er op til vælgerne, siger han.

Pizzakongen Herman Cain overvejer nu sit kandidatur. Foto: AP Photo/Rick Osentoski
Pizzakongen Herman Cain overvejer nu sit kandidatur. Foto: AP Photo/Rick Osentoski

Republikaneren Herman Cain overvejer i øjeblikket, om han fortsat vil forsøge at blive sit partis kandidat til USA's præsidentvalg i 2012.

Overvejelserne bunder i, at forretningskvinden Ginger White mandag stod frem og fortalte, at hun har haft en affære med den gifte Cain i 13 år. Forholdet skulle have varet næsten frem til, at republikaneren annoncerede sit kandidatur.

- Dette er selvfølgelig en god grund til at tage hele situationen op til overvejelse, siger den 66-årige Cain til sine medarbejdere.

Politikeren indrømmede allerede mandag, at han kender Ginger White, men han afviser at have haft en affære med hende.

Tidligere i spidsen
For bare en måned siden lå Cain, der tidligere drev pizzakæden Godfather's Pizza, i spidsen af meningsmålingerne blandt de republikanske præsidentkandidater.

Ginger Whites beskyldninger er ikke det eneste, som belaster Cain. Fire andre kvinder er stået frem med beskyldninger om sexchikane.

- Efter denne påstand må vi vurdere, om dette kommer til at overskygge andre spørgsmål hos mange vælgere. Vi må finde ud af, om vi fortsat kan regne med disse vælgeres støtte, siger Cain.

Politikeren sagde ellers mandag, at han ville blive i kapløbet, så længe han har sin konens støtte.