Annonce:
Annonce:

Putin bliver valgt til præsident 4. marts

Russiske vælgere skal til præsidentvalg 4. marts, hvor Vladimir Putin er favorit til at vinde

Annonce:
Følg Politik

Næste præsidentvalg i Rusland bliver afholdt den søndag 4. marts. Det oplyser russiske myndigheder.

Den tidligere præsident og nuværende premierminister, Vladimir Putin, meddelte i efteråret, at han igen stiller op som kandidat til præsidentposten.

Putin var præsident fra 2000 til 2008, hvor han ikke kunne genopstille, da forfatningen forhindrede ham i at sidde på posten i mere end to på hinanden følgende perioder.

Efter fire år uden for præsidentpalæet i Kreml kan Putin, der uden konkurrence er Ruslands stærke mand, nu stille op igen for endnu to perioder.

Siden 2008 er den russiske forfatning ændret, så embedsperioden for præsidenten nu er seks år. Det indebærer, at Putin kan sidde som præsident fra frem til 2024.

Siden 2008 har Dmitrij Medvedev været præsident. Han er dog hele tiden blevet set som en overgangsfigur, indtil Putin igen kan indtage præsidentposten.

Medvedev blev håndplukket af Putin op til valget i 2008, hvor Putin i stedet blev premierminister.

Politiske iagttagere i Rusland og i udlandet har hele tiden været overbevist om, at vigtige beslutninger har været inde omkring Putins bord, før de blev ført ud i livet, uanset om det var Medvedevs ansvarsområde.

Medvedev meddelte lidet overraskende i efteråret, at han ikke genopstiller. Det anses for givet, at han bliver premierminister, når Putin igen bliver præsident.

Begge er med i det helt dominerende regeringsparti Forenet Rusland, der har absolut flertal i parlamentet og sidder tung på magten ude i landets mange regioner og republikker.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: