Ministers sexchikane dyr

Carsten Hansens sexchikane særlig slem

Forliget i Carsten Hansens sexchikanesag har sandsynligvis kostet 25.000-50.000 kroner. (Foto: Ekstra Bladet)
Forliget i Carsten Hansens sexchikanesag har sandsynligvis kostet 25.000-50.000 kroner. (Foto: Ekstra Bladet)

Det har kostet knapper at forsøge at lukke den sexchikanesag, som den nyudnævnte minister Carsten Hansen involverede sig selv i under en julefrokost, mens han var socialdemokratisk gruppeformand.

Nogle frække sætninger har sandsynligvis kostet et par månedslønninger.

Læs også:Engell: Hansen-sagen rider Thorning som en mare

Ekstrabladet.dk erfarer, at de tilkendte erstatninger ved domstolsafgørelser svinger mellem 25.000 og 60.000 kroner. Der foreligger dog også en enkelt afgørelse med en erstatning på 100.000.

Forsøg på at lukke en sexchikanesag ved et forlig kan meget vel være mere kostbart, fordi det afskærer den krænkede medarbejder i at forklare sig i forhold til sine nærmeste kolleger.

Det sandsynlige er, at Carsten Hansens sekretær med bistand fra fagforeningen HK har modtaget en erstatning på mellem 25.000 og 50.000 kr.

Hansen chikanerede underordnet ansat
Når domstolene udmåler erstatning tages der hensyn til mange omstændigheder:

Har sexchikanen været langvarig? var den grovkornet? blev den ansatte bange for at miste sin stilling? Sidst, men ikke mindst var der tale om, at en chef krænkede en undergiven medarbejder?

I Carsten Hansens tilfælde gælder det sidste.

Han var på chikanetidspunktet formand for den socialdemokratiske gruppe og dermed chef for sekretariatets ansatte, og det var i denne egenskab, han verbalt krænkede en ung sekretær, som han brændte varm på under en julefrokost på Copenhagen Jazzhouse.