Storbritannien mødes med syriske oprørere

Den britiske regering skruer op for kontakterne for oppositionen i Syrien, der ønsker at komme af med Assad

Storbritanniens udenrigsminister, William Hague, skal mandag have samtaler i London med syriske oprørere, oplyser det britiske udenrigsministerium.

- Udenrigsministeren skal mødes med den syriske opposition, siger en talskvinde for udenrigsministeriet.

Haque skal have samtaler med repræsentanter for både Det Syriske Nationalråd og Den Nationale Koordinationskomité for Demokratisk Forandring.

De syriske repræsentanter skal også have samtaler med ledende embedsfolk i premierminister David Camerons embedsbolig, Downing Street 10.

Den britiske regering har i en tid haft uofficielle kontakter til de to oppositionsgrupper.

- Vi har igennem flere måneder været i løbende kontakt med en vifte af personer i den syriske opposition. Nu intensiverer vi disse kontakter, siger talskvinden.

Som led i planerne om at styrke båndene til oppositionen i Syrien, har udenrigsminister Haque udnævnt Frances Guy, den tidligere britiske ambassadør i Beirut, til at stå for kontakten til syriske oppositionsfolk i eksil.

Skridtet kommer samtidig med, at det internationale samfund er ved at øge presset på Syriens præsident, Bashar al-Assad, for at få han til at indstille overgrebene mod civile, der demonstrerer for demokratiske reformer i landet.

Den syriske hærs fremfærd mod demonstranter har de seneste otte måneder kostet omkring 3500 mennesker livet, skønner FN.