Anholdt for to skud mod Det Hvide Hus

Oscar Ramiro Ortega, 21, mistænkes for at have affyret skud mod Det Hvide Hus. Han beskrives som psykisk ustabil

Et vindue på anden etage i Det Hvide Hus blev i dag nøje undersøgt af teknikere. Secret Service vil dog ikke sige, hvor projektilerne ramte præsidentboligen. (Foto: AP)
Et vindue på anden etage i Det Hvide Hus blev i dag nøje undersøgt af teknikere. Secret Service vil dog ikke sige, hvor projektilerne ramte præsidentboligen. (Foto: AP)

Amerikansk politi har pågrebet en 21-årig mand, som var efterlyst i forbindelse med to skud, der blev affyret mod Det Hvide Hus i Washington i sidste uge.

Oscar Ramiro Ortega blev onsdag aften anholdt på et hotel i staten Pennsylvania, oplyser sikkerhedstjenesten Secret Service til amerikanske medier.

Selv om der var meldinger om skyderi ved Det Hvide Hus fredag aften, blev de to projektiler først fundet tirsdag. Det ene projektil havde slået en revne i et vindue med skudsikkert glas.

Private gemakker
Secret Service vil ikke oplyse, hvor kuglerne præcis ramte præsidentboligen, men teknikere har undersøgt et vindue ved det såkaldte Gule Ovale Værelse på anden etage, hvor Obama-familien har sine private gemakker.

Allerede fredag fandt politiet en AK 47-riffel i et forladt køretøj ved Theodore Roosevelt-broen få minutters kørsel fra Det Hvide Hus. Det ledte myndighederne på sporet af Oscar Ramiro Ortega.

Obama på rejse
Ortega er blevet beskrevet som psykisk ustabil, og Secret Service har sagt, at han udgjorde en trussel mod præsident Barack Obama. Ortega menes dog ikke at have tilknytning til militante grupperinger.

Obama var på vej til topmøde på Hawaii, da skuddene blev affyret og var ifølge Secret Service aldrig i direkte fare. Han befinder sig i øjeblikket på officielt statsbesøg i Australien.

1 af 2 Oscar Ramiro Ortega, 21, beskrives som psykisk ustabil, men næppe militant. (Foto: AP)
2 af 2 Et vindue på anden etage i Det Hvide Hus blev i dag nøje undersøgt af teknikere. Secret Service vil dog ikke sige, hvor projektilerne ramte præsidentboligen. (Foto: AP)