Presset øges på Troels Lund i skattesag

Frank Aaen: Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen må have vidst besked om Peter Lofts møder med Skat

- Troels Lund Poulsen må have vidst, at departementschef Peter Loft holdt møder med Skat København om Helle Thorning Schmidts skatteforhold, mener Frank Aaen. (Foto: Miriam Dalsgaard)
- Troels Lund Poulsen må have vidst, at departementschef Peter Loft holdt møder med Skat København om Helle Thorning Schmidts skatteforhold, mener Frank Aaen. (Foto: Miriam Dalsgaard)

Den forstærkede interesse for departementschef Peter Lofts rolle i statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag, lægger nu et forøget pres på tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V).

Mandag aften oplyser TV Avisen, at Peter Loft ikke blot har deltaget i en række møder i august og september med Skat København om Helle Thorning-Schmidts skattesag, men at møderne blev holdt på Peter Lofts kontor i Skatteministeriet.

- Jeg kender landskabet i Skatteministeriet, og det er helt utænkeligt, at skatteministeren ikke har haft kendskab til møderne, siger Enhedslistens Frank Aaen.

Læs også:Engell: Loft har et forklaringsproblem

Han opfordrer Troels Lund Poulsen til at fortælle, om han kendte til møderne mellem Peter Loft og Skat København.

Frank Aaen siger, at de nye oplysninger tegner et billede af, at både Peter Loft og Troels Lund Poulsen har været involveret i en sag, som de ikke skulle have været involveret i.

Også socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, og professor i forvaltningsret ved CBS Claus Hagen Jensen, mener, at det er usandsynligt, at Troels Lund Poulsen ikke har vidst, hvad der foregik på møderne i hans ministerium.

Læs også:Ministers højre hånd skrev afsnit i Thorning-sag

Skat København offentliggjorde i september konklusionen af dets afgørelse i sagen, uden at offentliggøre selve sagen.

Senere kunne B.T. afsløre detaljer i sagen, som stammer fra ni hemmelige sider fra Skat, som er blevet lækket til B.T. af en ukendt kilde.

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) har bedt både Peter Loft og Skat København om en redegørelse.