Berlusconi afventer sin politiske fremtid

Efter mislykkedes natteforhandlinger i Rom afventer Berlusconi eftermiddagens afstemning, øfr han beslutter sig for at blive eller gå

Det er snart politisk nat for Silvio Berlusconi. (Foto: AP/ Michel Euler)
Det er snart politisk nat for Silvio Berlusconi. (Foto: AP/ Michel Euler)

Det er efterhånden småt med opbakning til Silvio Berlusconi

Hans væsentligste koalitionspartner - Liga Nord-lederen Umberto Bossi - opfordrer nu den 75-årige premierminister til at træde tilbage.

Og ifølge italienske medier vil mellem 20 og 40 procent af Berlusconis partifæller gå imod ham i dagens budgetafstemning klokken 15.

TV: Se Berlusconi tjekke Thornings bagdel

Igen i dag var Italiens ustabile økonomi - eurozonen tredjestørste - med til at skabe uro på de internationale finansmarkeder.

Og skal man tro markederne, vil Berlusconis afgang være en økonomisk gevinst for Italien: Ethvert seriøst rygte premierministerens snarlige afgang får kurser på aktier såvel som statsobligationer til at stryge i vejret.

Mandag gav Berlusconis udtryk for undren over vedvarende rygter om hans politiske død

På EU's krisemøde i Bruxelles den foregående uge gav EU-kommissionen Berlusconis regering besked på at få skabt nødvendige reformer og få landets galopperende gæld under kontrol.

Læs også: Berlusconi havde luderharem

Berlusconi forhandlede med Liga Nord til halv to i nat og har sagt, at han afventer dagens budgetafstemning i det italienske parlament, før han vil tage stilling til sin politiske fremtid.

Selvom det ser mere end almindeligt sort ud for den italienske milliardær og levemand, minder BBC's korrespondent i Rom om, at Berlusconi har overlevet mere end 50 mistillidsafstemninger.

0 kommentarer
Vis kommentarer