Papandreou kæmper for at danne ny regering

Den græske premierminister vil danne ny koalitionsregering, der skal redde det gældsplagede land ud af krisen

Den græske premierminister, George Papandreou, har indledt et møde med præsident Karolos Papoulias for at diskutere mulighederne for en ny koalitionsregering.

Papandreou vandt sent fredag med nød og næppe en dramatisk mistillidsafstemning i det græske parlament.

Han kæmper nu for at danne en ny regering, der skal trække Grækenland ud af det økonomiske hængedynd, som landet i øjeblikket befinder sig i.

- Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at danne en regering med størst mulig opbakning, sagde Papandreou inden mødet med præsidenten.

Det er dog stadig yderst tvivlsomt, om oppositionen ønsker at deltage i forhandlingerne om en koalitionsregering.

Oppositionsleder Antonis Samaras holder nemlig fast i sit krav om et nyvalg, og det skaber bekymring for et ny politisk dødvande i Grækenland.

Samtidig kan den fastlåste politiske situation også spænde ben for den nødvendige økonomiske støtte fra EU og dermed forværre gældskrisen i eurozonen.

Papandreou erkender, at det manglende samarbejde i græsk politik risikerer 'at så tvivl blandt vore europæiske partnere omkring vort ønske om at blive i eurozonen'.

Premierministeren, som er under hårdt pres fra både sine egne socialistiske partifæller og andre europæiske ledere, antyder, at han er villig til at trække sig, hvis det bliver nødvendigt.

- Vi har brug for en ny start, og det sidste jeg bekymrer mig om er, hvorvidt jeg bliver genvalgt, siger den græske leder, som vandt en jordskredssejr ved valget i 2009.