Thorning og Vestager taler skattereform

De radikale har fået overtalt Helle Thorning-Schmidt til at skrive en ny skattereform ind i det kommende regeringsgrundlag, erfarer dagbladet Børsen

(Foto: Mogens Flindt)
(Foto: Mogens Flindt)

I slutspillet om et nyt rødt regeringsgrundlag indgår der forslag om en ny skattereform - der skal sænke skatten på arbejde og sikre dansk konkurrenceevne, skriver Børsen.

Der spekuleres stadig i, at Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, i dag præsenterer sit regeringsgrundlag.

Den radikale ledelse ved Margrethe Vestager og næstformand for folketingsgruppen, Morten Østergaard, deltog da heller ikke i partiets gruppemøde på Christiansborg her til morgen.

Sammen med S og SF's topledelse mødte Vestager og Morten Østergaard igen her til morgen frem til Hotel Crowne Plaza på Amager til forhandlinger, der fortsætter på 13. døgn.

Vestager: Langt til hvid røg
De havde travlt med andet, lød beskeden foran de radikales midlertidige gruppeværelse, som den partiet af pladshensyn låner af Skatteudvalget.

Men skal man tro Margrethe Vestagers haikudigt på Twitter, ligger et regeringsgrundlag ikke for:

- Sort røg, hvidt tårn. Langt til hvid røg, sort tårn, skriver de radikales politiske leder halvkryptisk med henvisning til branden i KB Hallen.

Ifølge dagbladet Børsens oplysninger overvejer Helle Thorning-Schmidt sammen med Margrethe Vestager og SF's Villy Søvndal at skrive ind i regeringsgrundlaget, at der skal gennemføres en skattereform med det mål at sikre den danske konkurrenceevne og dermed vækst og arbejdspladser.

I morgen skal det ny Folketing samt formandsposterne vedtages for at overholde grundloven. På tirsdag åbner Folketinget efter sommerpausen - har Helle Thorning ikke sin regering klar tirsdag, holdes åbningstalen af den fungerende statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V).