Jamen, er det ikke...

Blomstret skjorte, solbriller og kasket. Kun kassedamen genkendte Michelle Obama på hemmelig indkøbstur

Michelle Obama falder godt i med omgivelserne i varehuset. Det samme gør Secret Service-agenten i baggrunden. (Foto: AP)
Michelle Obama falder godt i med omgivelserne i varehuset. Det samme gør Secret Service-agenten i baggrunden. (Foto: AP)

Hvis man ikke lige var klar over det, så ville det være svært at genkende den høje, mørke kvinde, som skubbede en rød indkøbsvogn rundt i varehuset Target i Alexandria nær Washington.

Men bag kasketten og de mørke solbriller gemte sig ingen ringere end den amerikanske førstedame Michelle Obama. Med den blomstrede, kortærmede skjorte og de flade sko lignede hun en hvilken som helst anden husmor – og det var også meningen.

Selv Secret Service-agenterne, som følger førstedamen over alt, var klædt afslappet på. De havde diskret screenet butikken en halv time inden, Obama ankom sammen med en veninde. Hun købte ind i 40 minutter, og det var ifølge Associated Press kun kassedamen, som genkendte den berømte gæst.

Michelle Obama, som plejede at købe tøj i lavprisbutikker, har fortalt, at hun savner tilværelsen som anonym borger, der kan shoppe uden stort ståhej. Men ind imellem lykkes det hende alligevel at gennemføre hemmelige indkøbsture.

– Det er ikke ualmindeligt, at førstedamen smutter ud og køber ind, spiser på restaurant eller på anden vis nyder livet uden for Det Hvide Hus’ porte, siger hendes kommunikationschef Kristina Schake, der dog afviser at fortælle, hvad fru Obama slæbte med ud fra butikken i bæreposerne.