EL advarer mod borgerlig skattereform

En skattereform med lavere skat på arbejde er angiveligt i spil. EL kræver, at de rige skal betale mere

Enhedslisten advarer Socialdemokraterne og SF mod at løbe fra blandt andet løftet om en millionærskat under de igangværende regeringsforhandlinger med De Radikale.

Advarslen kommer samtidig med, at der i slutfasen af forhandlingerne angiveligt er kommet en skattereform på bordet. En reform som skal sænke skatten på arbejde og blandt andet også betyder, at netop millionærskatten skrottes.

- Vi har sådan set ikke noget imod at sænke skatten på arbejde - bare det bliver for de laveste indkomster, siger Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen.

- Til gengæld mener vi, at de rigeste skal betale noget mere. Om man så vil kalde det noget andet end en millionærskat betyder mindre. Men det kan man jo også kalde en skattereform, siger Per Clausen og fortsætter:

- Vi er ikke i stand til at skaffe penge på forsvarlig vis til yderligere skattelettelser til de rigeste danskere. Det kan vi slet ikke se, hvordan vi skulle. Og vi medvirker ikke til ufinansierede skattelettelser.

Forhandlingerne mellem Socialdemokraterne, SF og De Radikale, der nu kører på 13. døgn på Hotel Crowne Plaza, har dog hidtil været omfattet af et stort hemmelighedskræmmeri, og detaljerne i en eventuel skattereform er ukendte.

Selv om Enhedslisten i givet fald ikke vil kunne stemme for en skatteaftale, som giver mest til de mest velstillede, så udelukker gruppeformanden ikke, at partiet alligevel kan ende med at stemme for et samlet finanslov, som indeholder en sådan aftale.

- Hvis regeringen laver skatteaftale om foråret med de borgerlige, så vil det tale til ugunst for, at vi kan være med til en finanslovaftale om efteråret.

- Men det vil stadig være sådan, at vi stemmer for finansloven, hvis den indeholder klare forbedringer, og selve finansloven ikke indeholder forringelser, siger Per Clausen.