Dansker får livstid i fængsel i Bahrain

En appeldomstol i Bahrain stadfæster livstidsdom mod dansker dømt for at ville vælte landets regime

Dommen mod den danske statsborger i Bahrain Abdulhadi al-Khawaja, der er idømt livstid i fængsel for at forsøge at vælte landets regime, er stadfæstet af landets appeldomstol. (Foto: AP)
Dommen mod den danske statsborger i Bahrain Abdulhadi al-Khawaja, der er idømt livstid i fængsel for at forsøge at vælte landets regime, er stadfæstet af landets appeldomstol. (Foto: AP)

Dommen mod den danske statsborger i Bahrain Abdulhadi al-Khawaja, der er idømt livstid i fængsel for at ville forsøge at vælte landets regime sammen med 21 andre, er stadfæstet af landets appeldomstol.

Det skriver hjemmesiden gulfnews.com.

Læs også:Datteren til dødsdømt nu også anholdt

Dermed får Abdulhadi al-Khawaja ikke noget ud af den appel, som han indgav efter den dom, der faldt ved en militær domstol i Bahrain den 22. juni.

Her blev Abdulhadi al-Khawaja dømt for seks forskellige anklagepunkter.

Onsdagens dom bliver bekræftet af Abdulhadi al-Khawajas datter Maryam, der beskriver begivenhederne ved retssagen på sin Twitter-profil. Her skriver hun:

- Er lige kommet ud fra fars appeldom. Dommen blev bekræftet, ingenting har forandret sig.

Al-Khawaja blev blandt andet kendt skyldig i at forsøge at omvælte regimet og kongefamilien og med magt forsøge at ændre forfatningen og indføre en republik.

En svensk statsborger, der sammen med danskeren og 20 andre var for retten, blev også dømt til livstid for terror og forsøg på at vælte Bahrains styre, oplyser det svenske nyhedsbureau TT.

Ifølge gulfnews.com har retten stadfæstet dommen for alle de dømte.

9 personer fik livstid, 10 personer fik 15 års fængsel, 2 af de dømte fik 5 år, mens 1 slap med 2 år bag tremmer.

Den 50-årige Al-Khawaja, der har boet i Danmark i en årrække efter at have fået politisk asyl og siden statsborgerskab, er også dømt for i tale og skrift at opildne befolkningen til at forandre regimet.

At sprede had mod kongen og regeringen er en grov anklage i Bahrain, og anklageren gik efter dødsstraf til al-Khawaja.

Den irske menneskerettighedsorganisation Front Line har fortalt, at al-Khawaja er udsat for tortur og voldtægtsforsøg, mens han har været i militærets varetægt.