Datter: Danmark skal presse Bahrain

Datter til dansk statsborger, som onsdag fik livstidsdom stadfæstet i Bahrain, forventer hjælp fra Danmark

Danmark bliver nødt til at lægge pres på Bahrain, hvis den danske statsborger Abdulhadi al-Khawaja skal undgå den livstidsdom, som han onsdag fik stadfæstet ved en appeldomstol i Bahrain.

Beskeden til den danske regering kommer fra Maryam al-Khawaja, datter af Abdulhadi al-Khawaja.

- Som dansk statsborger bragte jeg mine erfaringer med hensyn til at leve i et demokrati videre til Bahrain, så når min far bliver arresteret og torteret i Bahrain, så forventer jeg, at den danske regering gør noget for at få ham ud.

- Det ville man gøre for alle andre danske statsborgere, siger Maryam al-Khawaja.

Hun befandt sig i lufthavnen i Paris på vej til Danmark, da hendes søster leverede det nedslående budskab om afgørelsen mod faderen.

- Man håber altid på det bedste, men forventer det værste. Det juridiske system i Bahrain er ikke uafhængigt, så der er ingen følelse af retfærdighed omkring processen, og derfor forventede jeg ikke, at dommen ville være anderledes, siger hun.

Maryam al-Khawaja er fortsat usikker på, hvorvidt dommen kan appelleres igen:

- Militærdomstolen er ny i Bahrain, så selv advokaterne ved ikke, hvorvidt der kan komme en ny appel.

- Normalt er en anden appel kun for personer på dødsgangen, men situationen er uvis fortsat, så de har tænkt sig at forsøge.

Hun fortæller dog, at internationalt pres - blandt andet fra Danmark - spiller en langt større rolle end domstolene, når det kommer til Bahrain.

- Regeringen er ikke rigtig afhængig af den juridiske proces, når det kommer til at løslade folk. Det handler alt sammen om internationalt pres. Hvis der er nok internationalt pres, vil de løslade dem også uden en appel, siger hun.

Al-Khawaja blev blandt andet kendt skyldig i at forsøge at omvælte regimet og kongefamilien og med magt forsøge at ændre forfatningen og indføre en republik.

0 kommentarer
Vis kommentarer