Papandreou lover bod og bedring i Berlin

Grækenland har viljen til at forbedre sig, forsikrer den græske premierminister under et besøg i Berlin

Grækenlands premierminister, George Papandreou, var tirsdag i Berlin for at forsikre de skeptiske tyskere om, at hans land vil få styr på den store gæld og ikke lade de tyske skatteborgere betale for fadæsen.

Papandreous besøg kommer kun to dage før, den tyske forbundsdag skal ratificere en aftale om at gøre euro-landenes redningsfond (EFSF) for de gældsplagede lande til 440 milliarder euro stærkere.

Forbundskansler Angela Merkel har været under pres fra dele af hendes eget CDU og regeringspartneren FDP til at give grækerne den kolde skulder.

Papandreou understregede, at grækerne yder store ofre og har "viljen til forandring".

Han lovede, at Grækenland vil leve op til alle de krav, der stilles for at modtage hjælp fra EU og Den Internationale Valutafond (IMF).

- Mens der gøres store anstrengelser og ydes ofre af det græske folk, så er det vigtigt at få signaler om støtte fra de europæiske partnere, sagde Papandreou, inden han tirsdag aften skulle deltage i arbejdsmiddag sammen med Merkel.

Formålet med besøget var først og fremmest at berolige de bekymrede tyskere, der frygter, at det er dem, der i sidste ende kommer til at betale for Grækenlands gældsproblemer.

Han søger tysk støtte til at styrke euro-landenes redningsfond.

Forbundsdagen skal torsdag stemme om at udvide EFSF. Den vil blive vedtaget med stemmer fra oppositionen.

Men cirka 20 euroskeptikere i Merkels egen kreds vil formentlig stemme imod, og det kan yderligere svække forbundskansleren, der senest har lidt store nederlag ved delstatsvalg i Mecklenburg-Vorpommern og Berlin.

De europæiske børser steg kraftigt tirsdag på forventning om, at de europæiske ledere vil finde en vej ud af gældskrisen i Sydeuropa og Irland.