Rusland støtter palæstinensisk FN-mission

USA og Rusland er lodret uenige om palæstinensernes ansøgning om medlemskab i FN. Russerne står dog fast

Rusland vil støtte palæstinensernes forsøg på at blive anerkendt som en selvstændig stat i FN, siger den russiske viceudenrigsminister, Mikhail Bogfanov.

Den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, "har fortalt os, at palæstinenserne vil gå til FN's Sikkerhedsråd" for at søge anerkendelse af den palæstinensiske stat, siger han.

- Efter hvad vi forstår, så vil det finde sted den 23. september, siger Bogfanov.

Adspurgt om Rusland støtter Abbas' mission, svarer han:

- Uden tvivl.

Palæstinenserne skal sikre sig støtte fra ni ud af Sikkerhedsrådets 15 medlemmer og undgå et veto for at medlemsskabsansøgningen ryger igennem.

Men USA har svoret at nedlægge veto mod palæstinenserne med den undskyldning, at det kan afspore fredsforhandlingerne mellem Israel og palæstinenserne på længere sigt.

Amerikanerne håber, at de kan tvinge andre medlemmer af Sikkerhedsrådet til at stemme imod forslaget eller at få dem til at afstå fra at stemme.

USA har indtil nu undgået direkte kritik af Ruslands støtte til palæstinenserne, men amerikanerne har understreget, at de håber, at parterne i Mellemøstkonflikten i stedet vil genstarte direkte fredsforhandlinger.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, skal mødes med Abbas onsdag i et forsøg på at få ham til at opgive forsøget på statsanerkendelse. Præsidenten skal også mødes med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu.

- I forhold til både israelerne og palæstinenserne vil præsidenten være i stand til at sige meget direkte, hvorfor vi ikke mener, at FN er den rette vej, siger Obamas sikkerhedsrådgiver Ben Rhodes.