Holland strammer sin udlændingepolitik

Den hollandske regering vil smide kriminelle udlændinge ud af landet

Asylpolitikken i Holland bliver "mere selektiv og mere restriktiv" i fremtiden.

Det siger lederen af den hollandske centrumhøjre-regering, som regerer med opbakning fra den antiislamiske Geert Wilders og hans Frihedsparti.

Holland, der længe har haft et omdømme som multikulturel og tolerant, vil nu "gøre noget ved udlændinges kriminalitet", "harmonisere og forenkle asylkriterierne" og "kæmpe mod ulovligheder", lyder det fra landets indenrigsministerium.

- Asylpolitikken vil blive mere selektiv og mere restriktiv, siger premierminister Mark Rutte til en pressekonference efter et ministermøde i Haag.

Regeringschefen, som kommer fra landets konservativt-liberale parti VVD, vil skærpe reglerne for familiesammenføring, som skal begrænses til nære familiemedlemmer såsom ægtefæller og mindre børn.

Og så skal illegal indvandring gøres til en strafbar handling, der kan medføre fire år i fængsel eller en bøde på knapt 30.000 kroner.

Udlændinge, der har boet i Holland i mindre en tre år og begår krimalitet, skal "hastigt" udvises, fastslår premierministeren ifølge nyhedsbureauet AFP.

Regeringen løftede også sløret for sine planer om at forbyde burkaer.

Samtidigt lyder det, at Holland vil modsætte sig Rumænien og Bulgariens ønsker om at blive en del af det grænseløse Schengen-samarbejde.

Mark Rutte baserer sit parlamentariske flertal på Geert Wilders' islam- og indvandringskritiske Frihedsparti, der som modydelse for sin støtte til regeringen er blevet lovet en større indflydelse på hollandsk politik.