Thorning om Polo: Jeg handlede i god tro

Den socialdemokratiske leder giver på Facebook sin forklaring i sagen om leasing af hendes blå VW Polo

Helle Thorning-Schmidt (S) afviser, at hun skulle have handlet bevidst imod kommende lovgivning, der lukkede et skattehul, som hun udnyttede ved at lease sin bil hos tyske Fleggaard via et firma i Glostrup. Lovgivning som Socialdemokraterne selv var med til at gennemføre.

Men det vidste S-lederen ikke på det tidspunkt, siger hun.

- For det første er jeg nødt til at melde, at jeg på daværende tidspunkt ikke var klar over, at den lovgivning var på vej.

- Man kan så være skuffet eller mistænkeliggøre, at vi folketingspolitikere ikke er opmærksomme på hvert enkelt stykke lovgivning. Men sådan er det altså, skriver S-lederen på sin Facebook-profil.

Oppositionslederen leaser sin mørkeblå VW Polo Fox 1,4 hos Fleggaard i Tyskland via Care Point i Glostrup, og derved udnytter hun et skattehul i loven.

Ved at lease sin Polo syd for grænsen sparer oppositionslederen ifølge Ekstra Bladets beregninger 163 kroner og 20 øre på momsregnskabet hver måned. Samtidig går statskassen glip af 680 kroner om måneden.

Et skattehul, som Socialdemokraterne selv har været med til at lukke ved en førstebehandling den 30. oktober 2009 og endelig vedtagelse den 3. december 2009.

I sit indlæg fastholder Thorning dog, at hun skrev under på sin leasingkontrakt den 13. oktober og overtog bilen måneden efter.

- Jeg har leaset en lille Polo på helt lovlig vis. Jeg er ikke på nogen måde gået bevidst efter, at det skulle være en tysk bil, eller at jeg ville spare 163 kr. om måneden, skriver hun.

Thorning afviser, at hun skulle have givet modstridende forklaringer i sagen. I sit Facebook-indlæg understreger hun, at hun godt var klar over, at det var en tysklejet bil, da hun skrev under:

- Jeg har sagt til Jyllands-Posten, at jeg ikke var opmærksom på, at det var en Fleggaard-bil, da jeg reagerede på tilbuddet, dvs. da jeg så annoncen.

- Og jeg har siden sagt til Ekstra Bladet, at jeg selvfølgelig godt vidste, at det var en Fleggaard-bil, da jeg underskrev kontrakten.

0 kommentarer
Vis kommentarer