Rick Perrys blodige rekord

Præsidentkandidat Rick Perry har sat fart på henrettelserne i Texas. Ingen guvernør har taget livet af så mange dødsdømte som ham

Anthony Graves sad uskyldigt på dødsgangen i 18 år, inden han blev løsladt. Det viser bare, at systemet virker, siger Texas-guvernøren.
Anthony Graves sad uskyldigt på dødsgangen i 18 år, inden han blev løsladt. Det viser bare, at systemet virker, siger Texas-guvernøren.

Den republikanske præsidentkandidat Rick Perry kan fremhæve én bedrift, som hverken hans partifæller eller præsident Barack Obama kan matche.

I løbet af sine snart 11 år som guvernør i Texas har Rick Perry givet grønt lys for flere henrettelser end nogen anden guvernør i moderne amerikansk historie.

234 personer er blevet henrettet, mens Perry har stået i spidsen for Texas, skriver avisen Washington Post. Det svarer til en femtedel af alle henrettelser, siden dødsstraffen blev genindført i USA i 1976.

Og yderligere seks dødsdømte vil ende deres dage med en nål i armen i giftkammeret i Huntsville-fængslet nær Houston, inden året er omme.

Allerede om to uger skal Steven Michael Woods, 31, henrettes for et bestialsk dobbeltdrab i 2001, hvor det ene offer fik skåret halsen over og blev skudt seks gange i hovedet.

Vil henrette mindreårige
Galninge som Steven Michael Woods har gjort dødsstraffen populær i USA. Perry, 61, ser da heller ingen grund til at imødekomme kritikerne, der hævder, at straffen er grusom og har social slagside.

Perry har oven i købet kæmpet for, at endnu flere kan straffes med døden. Han nedlagde for eksempel veto mod en lov, som ville skåne mentalt tilbagestående fra at blive henrettet.

Samtidig har han i skarpe vendinger kritiseret USA’s Højesteret, som for nyligt besluttede, at mindreårige ikke skulle kunne dømmes til døden.

Kun én gang har Rick Pery fundet grund til, at en dødsdømt skulle have reduceret sin straf til fængsel på livstid. Det reddede en mand, som aldrig havde slået ihjel, men kun kørt en flugtbil.

Men Perry har ingen planer om at undskylde den hårde linje.

– Hvis du ikke bryder dig om dødsstraffen så hold dig væk fra Texas, skriver Perry i kampskriftet 'Fed Up'.

Mindst 12 justitsmord
Rick Perrys kærlighed til lovens strengeste straf rystes heller ikke af, at mindst 12 dødsfanger er blevet erklæret uskyldige og løsladt.

Senest er Anthony Graves blevet frifundet, efter at han havde tilbragt 18 år på dødsgangen i Texas.

Perry accepterer, at Graves får 1,45 millioner dollar i erstatning, men han afviser, at systemet bør ændres. Tvært i mod, siger han.

– Det er et godt eksempel på, at systemet virker. Vi fortsætter med at lede efter fejl, og når vi finder dem, gør vi det godt igen, siger Perry til lokalavisen Lubbock Avalanche-Journal.